Interjúk és nyilatkozatok

Batista Meier: Egyáltalán nem akarok távozni

A klub egyik legnagyobb ígéretével az FCB.de készített interjút.


A Bayern 17 éves szupertehetsége, a brazil felmenőkkel is rendelkező német születésű Oliver Batista Meier a tavalyihoz hasonlóan idén is kiváló formának örvend: 40 idei tétmérkőzésen 33 gólt lőtt és 18 gólpasszt jegyzett, az U17 mellett az U19-ben is játéklehetőséget kapott. A korosztályos bajnoki döntő kapcsán készült interjút olvashatjátok.


Oliver, vasárnap végre döntő. Mennyire örülsz a BVB elleni párosításnak?

Brutálisan várom! A saját stadionunkban döntőzni a Borussia Dortmund ellen, az egy egészen kivételes dolog. Mindkét elődöntő során szuper teljesítményt nyújtottunk, ezt akarjuk most a döntőben is előhívni. Nagyon örülök ennek a párharcnak.

Az elődöntő oda és visszavágóján egyaránt legyőztétek az RB Leipziget. Milyen érzéssel tekintesz vissza erre a párharcra?

Csapatként két kivételes mérkőzés volt számunra, de személy szerint nekem is. Soha nem hagytuk igazán játékba lendülni a Lipcsét, nagyon jó futballt játszottunk.

Mindkét mérkőzésen te szerezted meg a vezetést. Mennyire voltak fontosak ezek a találatok?

Az odavágón ez hozta nekünk az áttörést, addig kiegyenlített volt a meccs. Az 1-0 után viszont teljesen átvettük az irányítást. A visszavágó találata szintén fontos volt, ezzel jeleztük a Lipcsének, hogy nem lesznek képesek a felzárkózásra.

Már tavaly is játszottál a bajnoki döntőben, győzelem volt a jutalmatok. A jelenlegi helyzetben mennyire segít neked ez a tapasztalat?

Nagyon. Ezáltal jobban ismerem a folyamatokat és még koncentráltabban tudok felkészülni. A többi srác is kérdezett a dolgok menetéről, hogy milyen érzés egy ilyen mérkőzésen játszani. Az elmúlt évben szerzett tapasztalatommal biztosan a segítségükre lehetek.Idén már 24 mérkőzést játszottál az U19-ben, ebből ötször a Youth Ligában. A fejlődésed szempontjából mennyire fontosak az ilyen bevetések?

Az U19 fizikálisan és tempót illetően még intenzívebb, a személyes fejlődésem szempontjából természetesen nagyon sokat tudok tanulni ott.

Két éve vagy az FC Bayernnél. Hogy érzed magad?

Nagyon jól! Az első fél év nem volt mindig egyszerű számomra. Először el kellett igazodnom, mert az FC Bayernnél minden nagyobb, mint korábban Kaiserslauternben. Ez a szezon viszont egyszerűen tökéletes. Jól érzem magam, sok barátra tettem szert – egyáltalán nem akarok innen távozni.

A vasárnapi döntőre visszatérve – hogyan határolod be a Borussia Dortmundot?

A BVB-nél mindig nagyon sokat hallani és olvasni Moukokoról. De azt hiszem, hogy összességében ez egy erős egyéni játékosok alkotta nagyon jó csapat. Véleményem szerint a két legjobb csapat van ott a döntőben.

Mekkora szerepet játszhat a hazai pálya előnye?

Ismerjük a pályát, a stadiont, ez már egy kisebb előnynek számít. Sok barátunk és családtagunk lesz ott. Ez újabb motivációt ad számunkra.

Mire számít, amivel megvédhetik a címet?

Egy szoros és harcias mérkőzésre számítok. Szinte mindkét csapat egyenlő szinten van. Ha megismételjük a Lipcse elleni teljesítményünket, megnyerjük a döntőt.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top