Akadémia

U17: Jobban játszottunk, de elbuktuk a BVB elleni bajnoki döntőt (Videó)

Magasszintű mérkőzésen kaptunk ki  a szerencsés Dortmund ellen.


A Bayern München U17-es csapata hazai pályán 3-2-re kikapott a Dortmundtól, ezzel elbukta a 17 éven alattiak bajnoki döntőjét. A mérkőzésre kilátogató több mint 2000 néző között Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge is láthatta a szemtelenül fiatal játékosok jó iramú futballmérkőzését  a Campuson. A Bayern irányította a meccset, jobban játszott, többször a kapufát is eltalálta, de a hibákat és a helyzeteiket jól kihasználó dortmundiak lettek a bajnokok – a győztes találatot a 13 éves Moukoko szerezte. 
Első félidő: A Bayern sokkal jobban kezdett, többet birtokolta a labdát, sokkal több időt töltött el az ellenfél térfelén. Voltak kisebb-nagyobb helyzetek, de olykor a BVB is képes volt a támadásépítésre. Az első gólt is ők szerezték, de a Bayern nem sokra rá az egész mérkőzés talán legjobbja, a technikailag magasan képzett Zirkzee lövése után tudott egyenlíteni. Az első játékrész során Hollerbach és Brugger is nagyon közel jártak a gólhoz, sajnos csak kapufáig jutottak.

Második félidő: Nagyon eseménydúsan kezdtek be a csapatok, a BVB egy megindulás és egy szép egyéni akció után egy sarkazós góllal szerezte meg a vezetést. A mieinket nem sokkolta a hátrány, pár perccel később egy kézjáték utáni szituáció után, Jahn Hermann büntetőjéből egyenlítettünk. A Bayern ezután ismét átvette a mezőnyjátékot, de komoly lehetőségeket csak elvétve tudott kialakítani – törvényszerűen jött is a szerencsés ellentalálat, a döntő során nem sok veszélyt okozó 13 éves Moukoko szerezte meg a BVB vezetését… Két perccel a rendes játékidő vége előtt egy aljas dortmundi szabálytalanság után kialakult szituációban Zirkzeet is kiállította a játékvezető, így a Bayern a legjobbja nélkül maradt a meccs végéig. Az egyenlítés így is meglehetett volna, de közelről sem tudtunk már betalálni.

Zirkzeen kívül többen is jó teljesítményt nyújtottak, leginkább talán a luxemburgi jobbhátvédet, Ryan Johanssont lehetne kiemelni. Batista Meier sajnos nem fogott ki jó napot, érdemben ezúttal nem tudott többet hozzáadni a Bayern játékához.

FCB: Mayer – Johansson, Cavadias (77. Poznanski), Brugger, Kehl (80. Hawkins) – Stiller, Tillman – Hollerbach (70. Butler), Herrmann, Batista Meier – Zirkzee

BVB: Schönnenbeck – Terzi, Ferjani, Lübke, Göckan – Pherai (80.+1 Thaqi), Schlüsselburg – Bakir (80.+5 Berisha), Hetemi (53. Örs), Wengerowski – Moukoko

Gólok: 0:1 Pherai (22.); 1:1 Zirkzee (28.); 1:2 Pherai (42.); 2:2 Herrmann (48., büntető); 2:3 Moukoko (76.)

Piroslap: Zirkzee ill. Örs


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top