Válogatott

Neuer: Mi vagyunk saját magunk legélesebb kritikusai

A német válogatott és a Bayern kapusa sajtótájékoztatón jelentette ki, bizonyítani fognak.


Manuel Neuer 274 nap után, a Mexikó elleni 1-0-ra elveszített VB-meccsen tért vissza tétmérkőzésen a pályára. Keddi, 11:30-ra tervezett sajtótájékoztatójára végül 50 perces késéssel jelent meg. Beszélt ennek okáról, de a jóvátételről is.


A késés okáról: Elnézést a késésért. Volt egy ülésünk, amely tovább tartott a vártnál. Természetesen sokat beszéltünk arról, mit kell jobban csinálnunk. Őszintén egymás arcába kell mondanunk a dolgokat. Mindamellett, amit írtak rólunk, mi vagyunk saját magunk legélesebb kritikusai. Mindannyian csalódottak vagyunk amiatt, amit Mexikó ellen nyújtottunk. Nagyon felszabadító érzés, ha az ember arról beszél, miben javulhat fel. Ez jót tesz nekünk.

A vezérjátékosok feladatairól: Számtalan játékosunk van, aki részt vett ilyesfajta tornákon. Senki nem bújik ki a felelősség alól. Sokat beszéltünk egymással, megpróbálunk kiindulópontot találni. Mostantól már csak döntő fontosságú mérkőzéseink lesznek. A Mexikó elleni teljesítményt jóvátenni már nem tudjuk, a testbeszédünk alapján nem voltunk a pályán – de ez nem fordulhat elő többé. Most nekünk kell mutatnunk valamit, meg kell mutatnunk, mi tesz minket annyira erőssé. Meggyőződésünk, hogy sikerülni fog – ezt a svédek ellen bizonyítani is akarjuk.

A csapaton belüli állítólagos klikkesedésről: Nincs megosztottság, egy csapat vagyunk, gyakran beszélünk a fiatalabb játékosokkal is. A Konföderációs kupát nyert játékosok is fontos alkotóelemei a csapatnak.
Személyi változásokról: Mexikó ellen minden poszton tapasztalt és jó játékosaink voltak, átéltünk már pár hasonló szituációt. A minőség, a játékosok képessége miatt nem úgy látom, hogy cserélni kellene. Amit mutattunk, az nem az, amire képesek vagyunk.

A 2014-es összehasonlításról: Az Algéria elleni meccsen szintén rosszul teljesítettünk, a Mexikó elleni első félidő erre emlékeztetett. Természetesen bármi előfordulhat. A csapaton belüli kommunikációnk soha nem volt még annyira erős, mint a meccs után. Ez egy jó jel. Érezhető, hogy mindenki kárpótlást akar nyújtani. Nincs szükségünk második figyelmeztetésre. A csapat hiszi, hogy továbbjuthat a kieséses szakaszba. Meggyőződésünk, ha teljesítünk, legyőzzük Svédországot és Dél-Koreát.

A hiányosságokról: A bátorság, a magabiztosság, a bizalom hiányzott belőlünk. Hogy miért, azt nem tudom megválaszolni.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top