Válogatott

Müller: Elemeztem, miben kell változtatnom

Thomas Müller a szerdai sajtótájékoztatón elsősorban a Mexikó elleni vereségről nyilatkozott.


➡ A Mexikó elleni meccsről: Az elmúlt napokban részletesen feldolgoztuk ezt a találkozót. Elég önkritikusak vagyunk ahhoz, hogy megfelelően elemezzük a helyzetet. Ami fontos, hogy közösen tekintsünk előre. Még két fontos feladatunk van és mindkettőt meg kell nyernünk. Nem akarunk többet a sikernél.

➡ A gyakori labdavesztésről: Ennek gyakran az az oka, hogy túlságosan motivált az ember. Ezért is nagyon fontos a türelem és a célratörés megfelelő kombinációja. A svédek ellen egy védelmi falra számítunk. Bizonyos szituációkban tehát gyorsan, viszont nem elsietve kell játszanunk előre.

➡ A személyes teljesítményéről: A meccs nem úgy alakult, ahogy elképzeltem. Nem jutottam lövési lehetőséghez, ahogy gondoltam. A mexikóiak játékstílusa gyakran olyan szituációba juttatott bennünket, hogy a saját gyengeségeinket vonultattuk fel. Nem voltam elégedett, elemeztem miben kell változtatnom.
➡ Az állítólagos klikkesedésről: Természetesen több asztalnál eszünk és természetesen olyan játékosokkal vagyunk körülvéve, akikkel a magánéletben is több dolgunk volt már. Klikkesedést viszont nem érezni. Nem ez az ok, ami negatívan hat ki az eredményre.

➡ Egy esetleges csereszerepről: Természetesen frusztrált lennék, de valószínűleg minden játékos így van ezzel, ha a padra ültetik. Az embernek kell ennyi akaratot és szenvedélyt hordoznia kell magában.

➡ A meccs előtti hangulatáról: A felkészülési meccseken alapvetően könnyelműen játszottunk. Azt hittük, hogy a VB-rajton a megszokott frissességet és energiát fogjuk nyújtani. Utólag rosszul határoltuk be a helyzetet és hasonló hibákat vétettünk, mint a tesztmeccseken.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top