Válogatott

Német győzelem az utolsó utáni pillanatban

A németek sorsdöntő mérkőzésen léptek pályára a svéd válogatott ellen. A kezdőben öt Bayern-játékos kapott helyet.

A németek sorsdöntő mérkőzésen léptek pályára a svéd válogatott ellen. A kezdőben öt Bayern-játékos kapott helyet.



🇩🇪 Németország: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Niklas Süle, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Sebastian Rudy

A Mexikó elleni vereség után várható volt, hogy Jogi Löw változtatásokat eszközöl majd. Akadt olyan döntés, amely kényszerű volt, hiszen Mats Hummels nyakproblémák miatt kidőlt a védelemből, de Khedira és Özil padoztatása az előző meccsen mutatott játék alapján történt meg. Bekerült azonban Rudy, aki korábbi játékosunkkal, Kroos-szal karöltve játszhatott a középpályán.

Jól kezdtek a németek, rögtön száz százalékos helyzetbe is kerültek, de gólt nem sikerült szerezni. Aztán szépen lassan feléledtek a svédek, több kontra után pedig veszélyesen játszottak. Rudy orrtörését követően Gündogan jött fel a pályára, majd közvetlenül ezután óriási hideg zuhany sújtotta le a címvédőt. Svédország Toivonen emelése révén megszerezte a vezetést fél óra elteltével. A félidőig sem alakult ki német helyzet, sőt, a svédek két újabb ziccert is kialakítottak.



Aztán a második játékrészre jött Mario Gomez, öt perc után egyenlített is a gárda, de Marco Reus góljával. Az ezt követő percekben svéd blokkok, Olsen-védések és nagy mellék következtek. A svédek többször megpróbáltak élni a kontrázási lehetőségekkel, a németek azonban kivétel nélkül letarolták őket. Olyannyira, hogy tíz perccel a vége előtt Boateng piros lappal távozott a pályáról. Az utolsó öt percre jött Brandt Hector helyére. Gomez a 88. percben fejelt a kapu közepére, Olsen a vébé egyik legnagyobb védését mutatta be. Az öt perces hosszabbításban Julian Brandt a kapufát találta el húsz méterről. Az utolsó pillanatokban az ex-bayernes Toni Kroos szenzációs szabadrúgásgóllal nyerte meg a mérkőzést a németeknek. Meg kell verni Dél-Koreát a biztos továbbjutáshoz.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Gólok: Németország 2-1 Svédország” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top