Válogatott

Jamesék kiütötték Lewáékat

A második forduló zárómeccsén Lengyelország és Kolumbia csapott össze. Egyik oldalon Lewa, a másikon James.

A második forduló zárómeccsén Lengyelország és Kolumbia csapott össze. Egyik oldalon Lewa, a másikon James.



🇵🇱 Lengyelország: Robert Lewandowski

🇨🇴 Kolumbia: James Rodriguez

Az első félidőt mindkét csapat heves támadásokkal kezdte, a kolumbiaiak hamar eljutottak lövésig is és lassan, de biztosan a mérkőzés dominálásába kezdtek. Hamar látszott, hogy kemény összecsapás lesz, nem kímélték egymást a focisták. Aztán a negyvenedik percben James kapott nagy labdát a tizenhatos szélén, középre ívelt labdáját pedig a fiatal kolumbiai hátvéd, Yerry Mina fejelte be. Válasz nem érkezett a félidőig, 1-0-ás dél-amerikai vezetéssel ment szünetre a két gárda.



Robert Lewandowskinak aztán akadt egy nagy helyzete a hatvanadik perc környékén, de óriási ziccerben Ospinába rúgta. Tíz percre rá azonban megpecsételődött Lengyelország sorsa: Falcao nagy zsugáját értékesítette, így már kettővel ment Kolumbia. Nem sokkal a vége előtt James újabb asszisztot jegyzett, most Cuadradóval lövetett gólt.

A vesztes csapat egyik legjobbja lett Lewa, egyszer ziccerbe került, valamint a végén próbálkozott egy életerős távoli lövéssel, amit bravúrral fogott Ospina. Párharcainak felét (10/20) megnyerte, passzai azonban nem voltak az igaziak, 67 %-ban juttatta őket társaihoz. James Rodriguez teljes mértékben túlszárnyalta Bayernes csapattársát, 90 %-os passzhatékonysággal, két gólpasszal, három sikeres csellel és három szereléssel. Párharcokban hasonlóan 50 %-kal végzett. A FIFA.com hivatalos szavazásán a meccs embere lett.

Ezeréves barátaink kiestek, Jamesék pedig harcolhatnak a továbbjutásért. Ha megverik Szenegált, biztosan a legjobb tizenhat közé kerülnek.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Gólok: Lengyelország – Kolumbia” class=”out”]

Hamarosan…

[/toggle]
[/toggles]

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top