Válogatott

Müller: Ez a torna egyik fordulópontja lehet

A svédek elleni drámai győzelmet követő válogatott reakciók a dfb.de oldaláról.


Joachim Löw: Valamelyest szerencsés győzelem volt – a hosszabbításban tíz emberrel játszottunk, de azt hiszem megérdemelten győztünk, mert végig hittünk benne. Nagyon nagyon jó morált tanúsítottunk. Félidőben mondtam a csapatnak, hogy maradjanak nyugodtak és kímélniük kell az idegeiket. Elmondtam, hogy elég időnk van támadni, hogy a több helyzetért többet kell a svéd védelem mögé mozogni és betenni a a labdákat. A svédeknek csak két lehetőségük volt, amelyek a mi eladott labdáinkból alakultak ki. Örülök neki, hogy Toni Kroos szerezte ezt a gólt. Ma lényegesen kevesebb hibát vétettünk, mint Mexikó ellen. A mi támadójátékunk mellett egy hiba bármikor egy kapott gólhoz vezethet. Viszont óriási nyomás alá helyeztük az ellenfelet, sok lehetőséget dolgoztunk ki. A konkurenciaharc továbbra is fennáll majd – szükségünk lesz még Mesut Özil kreativitására. Mats Hummels szívesen játszott volna, de a dokik szerint veszélyes lett volna. Természetesen szükségünk van rá, ő egy tapasztalt klasszisjátékos, örülünk, hogy nagy valószínűség szerint visszatér hozzánk. Úgy hiszem Sebastian Rudy orra eltörött. Vérzett, nem adta fel, nekünk kellett őt lekapnunk őt a pályáról. De talán játszhat szerdán, még ki kell várnunk.

Toni Kroos: Amit mondani akarok: Ismét voltak hullámvölgyeink. Az első tíz percben meg kellett volna szereznünk a vezetést. Nyomtunk, de menet közben valamelyest kiengedtünk. Tökösnek kell lenni, hogy a második félidőben így visszatérjen az ember. Küzdöttünk és megérdemelt győzelmet arattunk. Az az érzésem, hogy páran örültek volna, ha félresikerült volna ma a mérkőzés, de véletlenek nincsenek. Nem sok időnk van a következő mérkőzésig, meg kell vernünk Dél-Koreát.

Thomas Müller: Mindent beleadtunk, amely végül kifizetődött. Ez az, amiről mindig álmodik az ember – hogy, ha sokáig rajta van az ügyön, akkor kifizetődjön az. Volt egy kis pechünk is, Brandt kapufát rúgott, Gomeznek is volt óriási helyzete. Nem mindent csináltunk megfelelően, a kapott gól sem volt jó. A svédek jól tartották magukat, de tudtuk, hogy el fognak fáradni, ezért volt a végén több terület előttünk. Ez a torna egyik fordulópontja lehet, meglátjuk. Remélhetőleg sokáig jutunk. Bármi lehetséges, a legrosszabb esettől kezdve a legmagasabb érzelmi szintig is.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top