Válogatott

Lewa: Egyedül voltam, küzdöttem, mindent megtettem, de…

A 29 éves csatár talán joggal, de nyíltan kritizálta játékostársait.


Ahogyan azt tegnap már elkönyvelhettük, a szenegálok és a kolumbiaiak elleni vereség után Lengyelország matematikailag sem juthat tovább csoportjából, a Japánok elleni zárómeccsel búcsúznak Lewáék a VB-től. Robert, a lengyelek legnagyobb sztárja nem tudta vállára venni a válogatottat. A Jamesék elleni 3-0-ás vereség után nyilatkozott ennek okairól:

„Talán nem vagyunk ennél többre képesek. Legyünk őszinték, nem egy hajszálon múlott a vereség. Küzdöttünk, megpróbáltuk a legjobb teljesítményünket előhívni, de nem voltunk többre képesek. (…) Sok dolog nem úgy alakult, ahogyan alakulhatott volna ezen a VB-n. Egyedül voltam, küzdöttünk, küzdöttem, minden tőlem telhetőt megtettem, de csak a küzdelem nem elegendő arra, hogy győzz a VB-n. Az embernek kvalitásokra is szüksége van ehhez, nekünk viszont túl kevés volt ebből.”

Lewa vélhetően jobban örült volna, ha a kolumbiai mezben léphetett volna pályára.



Nem volt gólhelyzetem. Lehetnék mérges magamra, ha lett volna lehetőségem és elszalasztottam volna azokat. A csapatnak nincs meg a kellő kvalitása… a semmiből semmit nem lehet alkotni. Nincs olyan játékos a világon, aki megszelidíti a labdát, kijátszik öt védőt és a kapust, majd gólt szerez. Én egy csatár vagyok, aki az előkészítésekből él meg.”

Míg Lewa szenvedett, addig Jamest a meccs emberének választották meg, mezőnyben mutatott jó teljesítménye mellett két gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez. A téli VB-sorsolás után Lewandowski olyan tweetet intézett a kolumbiaihoz, amit azóta nagy valószínűséggel már megbánt: „Helló James báttya, emlékszem a legutóbbi VB-n szerzett nagyszerű góljaidra. Remélem, te is emlékezni fogsz az enyéimre Oroszországból.”




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top