Válogatott

Csoportutolsóként hullott ki a lélektelen címvédő

Utolsó csoportmeccsén Dél-Korea ellen vitézkedett a német fociválogatott. A kezdő felállásban öten kaptak helyet a Bayern München keretéből.

Utolsó csoportmeccsén Dél-Korea ellen „vitézkedett” a német fociválogatott. A kezdő felállásban öten kaptak helyet a Bayern München keretéből.🇩🇪 Németország: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mats Hummels, Niklas Süle, Joshua Kimmich, Sebastian Rudy, Thomas Müller, Leon Goretzka

Joachim Löw a svédek elleni bravúros fordítás után több változtatást eszközölt a csapatban. Az előző összecsapáson bekerült Rüdiger most nem játszott, helyette Süle szállt be és ő alkotta a védelmet Hectorral, Hummels-szel és Kimmich-kel. A középpályára visszatért Özil és Khedira, Müller helyén pedig Goretzka kapott lehetőséget. A többi poszt változatlan maradt.

Az első félidőt elég gyengén kezdte a német válogatott, helyzetük nem akadt, sőt, Dél-Korea került nagy ziccerbe Neuer hibája után. Később az üres kapura is lőhettek az ázsiaiak, de újfent célt tévesztettek. A támadásokban főleg a német jobb oldal élt, Kimmich többször is próbálkozott beadással, Özil és Goretzka azonban nem szállította a tőlük várt fontos passzokat, a lendület és a sebesség borzasztóan hiányzott az offenzív harmadból. Igaz, utóbbi sokat vállalt és látszott rajta a bizonyítási vágy. Érdekes, hogy a legnagyobb zsugát Mats Hummels, a középhátvéd hagyta ki egy szöglet utáni kavarodásban.A második játékrészre jól jöttek ki a címvédők: Kimmich ívelt Goretzka fejére az ötös sarkára, de új igazolásunk nem tudta begyötörni a labdát, a koreai kapus bravúrral védett. Gyakorlatilag a helyzettel egy pillanatban a négyes másik meccsén Svédország megszerezte a vezetést Mexikó ellen. Tíz percre rá már kettővel mentek az északiak egy büntetővel, ami azt eredményezte, hogy a németeknek elég egy góllal nyerni és továbbjutók. Az ázsiai együttesnek közben óriási helyzete akadt, de támadójuk belebonyolódott a cseleibe a kapu előtt.

A meccs utolsó negyedére aztán picit nagyobb fokozatra kapcsolt Németország, a beálló Gomeznek és Müllernek több helyzete volt. Időközben a svédek már hárommal húztak el ellenfelüktől. Aztán a hatperces hosszabbításban őrületes jelenetek zajlottak le. Egy szabályos koreai gólt visszafújt a bíró, majd VAR után megadta azt. Az utolsó pillanatokra Neuer is kijött a kapujából, ebből született az újabb gól, 2-0 lett a vége.

Németország kiesett, a nyolc  Bayern-labdarúgó pedig így – a történet jó oldalát nézve – hamarabb elkezdheti a pihenést, majd a felkészülést.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top