Válogatott

Német kiesés – „Csalódottak vagyunk, de mi felelünk ezért”

A Dél-Korea elleni gyalázatos játék és vereség, illetve a csoportutolsóként való kiesés Bayernes reakciói.


Neuer: Ezért csak a játékosok a felelősek, egyértelműen magunkra kell a felelősséget vállalnunk. Nyugodtan kell elemeznünk. Azt világosan elmondhatjuk, hogy egyszerűen nem érdemeltük meg a továbbjutást. Három meccs után sem látszódott, hogy egy német csapat van a pályán, akitől félni kell, aki ellen tisztelettel kell játszania az ellenfeleknek. Ha a svédek elleni 2-1-et a 95. percben hozzuk össze és a másik két meccsen kikapunk, illetve nem dolgozunk ki tiszta gólhelyzetet, nem helyezzük az ellenfélt nyomás alá, akkor nem érdemeljük meg, hogy a kieséses szakaszban játszhassunk. Ha tovább is jutottunk volna, minden csapat szívesen játszott volna ellenünk. Hogyan legyünk veszélyesek egy ellenfélre ilyen teljesítmény mellett?!

Müller: Mindannyian döbbentek vagyunk. Mindegy mit mondunk, nem lesz igazunk. Mindannyian mélyen csalódottak vagyunk, de mi is vagyunk a felelősek ezért. Három meccsen csak egy gólt szereztünk akcióból, de mindegyiken gólokat kaptunk. A svédek elleni győzelem után megvolt a lehetőségünk saját energiánkból továbbjutni. A csapat a földre került. Kínos, hogy csoportutolsóként estünk ki. Egy Világbajnokra mindig nagy nyomást helyeznek és figyelik őket, összességében nem voltunk jogosultak erre a kihívásra.

Hummels: Nehéz ezt szavakba önteni. A legvégéig hittük, hogy sikerülhet. Nem tudtuk ma a labdát begyötörni, pedig volt elég lehetőségünk. A 86. percben gólt kellett volna szereznem. Van néhány pont, ahol fejlődnünk kell – hogy mik ezek, azt többször nem mondom el nyilvánosan. A legutóbbi meggyőző mérkőzést 2017 őszén nyújtottuk… ez már régen volt. Nagyon szomorú este ez mindannyiunk számára.

Kimmich: Az első félidőben nem játszottunk eléggé bátran. A másodikban meggyőzőbbek voltunk, de nem hoztunk létre helyzeteket, ezért pedig kiestünk. A VB alatt nem játszottunk jó mérkőzést.

Jogi Löw mérkőzést követő nyilatkozatát itt olvashatjátok.

 


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top