Akadémia

Jeong, a Bayern dél-koreai csodagyereke: „Profi akarok lenni a Bayernnél”

A 18 éves srácról a TZ ismertető cikkje alapján számolunk be.


Ha svéd vagy dél-koreai játékos, könnyedén gondolhatnánk a VB-csoportkörben a németek orra alá borsot törő válogatott játékosok valamelyikére. Ha Bayern tekintetben nézzük a kérdést, akkor a Helsinborgtól idő előtt leigazolt Alex Timossi Andersson és Wooyeong Jeong a válasz.


Wooyeong Jeong, a Bayern nyáron igazolt, de télen érkező dél-koreai játékosa nem csak a pályán, azon kívül is sokakat lenyűgöz. A 18 éves szélső rendszeresen, egy héten ötször tanul németet. Tanárnője a TZ érdeklődésére elmondta: „Nem volt még ilyen szorgalmas diákom. Hihetetlenül gyorsan tanul és nagyon intelligens.” A rendkívül technikás Jeong angolul sem beszél, így testbeszédével is sok fantáziát kell kiváltania, amelyet maradéktalanul meg is tesz.

„Dél-Koreából érkeztem, nagyon szeretek itt lenni.” – hogy miért is érkezett Münchenbe, azt nevetve válaszolja meg: „Profi futballista akarok lenni – a Bayernnél.”

Jeong 2018-ban csak öt meccsen lépett pályára, az elmúlt napokban épült fel teljesen sérüléséből.



Miután a Bayern megfigyelői tavaly felfedezték őt Dél-Koreában, próbajátékra hívták Münchenbe, ahol szinte azonnal szerződést kötöttek vele. Sebastian Hoeness, az U19-esek edzője a TZ-nek nyilatkozott róla:

„Technikailag nagyon jártas, szinte mindkét lába tökéletes, gyors és kitartó. Illetve nagyon játékintelligens és gólveszélyes is. Tud egy pár dolgot. Ráadásul a kivételes futballszakmai képességei mellet a különleges aprólékossága is kiemeli őt. Képes arra, hogy a profi legyen – ha továbbra is így fejlődik, akár a Bayernnél is.”

Jeongot, a klubtörténelem első dél-koreai játékosát az U19-be igazolta le a Bayern, majd fél év alatt felkerült az U23-masok közé – sőt, hetekkel az érkezése után párszor a profik között is edzhetett.

Állítása szerint a nagycsapatnál Kimmich nagyon kedves volt vele, Franck Ribéry pedig azt a tanácsot adta neki, hogy legyen mindig bátor. Bátortalanságra nem panaszkodhat Jeong, a tőle látottak alapján tényleg kiemelkedő és magabiztos mozgáskultúrával rendelkezik. Ha így folytatja, játéka és felfogása miatt rövid időn belül a nagycsapatban is bizonyíthat. Jeong jelenleg Holger Seitz irányítása alatt, a Bayern II-vel edzőtáborozik.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top