Válogatott

Tolissóval jutott az elődöntőbe Franciaország

Coco 79 percet kapott Deschamps-tól.

Corentin Tolisso – mint a Bayern München utolsó vébén maradt focistája – kezdőként kapott helyet a csapatban az Uruguay elleni negyedöntős mérkőzésen.


🇫🇷 Franciaország: Corentin Tolisso

Az argentin válogatott elleni gólzáporos győzelem után a Portugáliát hazaküldő Uruguay-jal találta szembe magát a Tolissóval felálló Franciaország. Blaise Matuidi üresen maradt posztjára érkezett a Bayern fiatal középpályása, aki főleg védekező szerepet töltött be a csapatban.

Az összecsapás kiegyenlítetten kezdődött, azonban sok helyzet nem alakult ki. Szabálytalanságok annál inkább: az első negyedórában 10 faultot követett el a huszonkét labdarúgó. A félidő a továbbiakban is eseménytelen maradt, bár a franciák a játékrész felénél rákapcsoltak, több kockázatos átadást is bevállaltak. Tolisso csöndesen húzódott meg a bal szélen, főleg rövid passzokkal operált, de párszor az oldalváltást választotta. A 38. percben csúnyán felrúgták őt, azt ezt követő szabadrúgást pedig értékesítették a franciák Varane révén, így negyvenöt perc után 0-1 állt az eredményjelzőn.


Raphael Varane (0-1):


A második játékrészben sokáig nem jöttek a helyzetek sem. A 62. percben egy kemény kontratámadás végén Tolisso Griezmannhoz passzolt, akinek simán védhető lövését Muslera védte be. Ezzel már kettővel ment Franciaország, Coco pedig asszisztal vette ki a részét a játékból.


Antoine Griezmann (0-2):


Tolisso aztán lövéssel is próbálkozott, de az fölé ment. A 79. minutumban hagyta el a pályát. Végül 85 %-os passzhatékonysággal hozta le a meccset, 14 vállalt párharcából 5 sikeres volt, 3-szor szerelt és két fontos passzt adott.

A végeredmény tehát ez maradt (0-2), elsőként Franciaország jutott tehát be az elődöntőbe, a brazil-belga párharc győztesével játszanak majd, amelyet ma este nyolckor rendeznek meg.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top