Akadémia

OBM, Evina, Zirkzee és társai – a Bayern legtehetségesebb játékosai

12 tehetséges Bayern-játékos, akik megvethetik lábukat a profik között.


A Bayern München az elmúlt pár évben, de az idei szezontól különösen magas figyelmet helyez a klub utánpótlására, a játékosok proficsapatba való beépítésére. Mi sem teszünk másképp – most pedig röviden bemutatjuk, kik szeretett egyesületünk jelenlegi legnagyobb ígéretei az ifjúsági részlegen.


➡ CHRISTIAN FRÜCHTL (2000): Négy éve véd a Bayernben és őt tartják Manuel Neuer potenciális utódjának. Fizikálisan még van hova fejlődnie, de a korosztályos csapatokban és az U23-masok kapusaként már bizonyította, hogy reflexmozdulataival és Manuhoz hasonló játékstílusával képes lehet arra, hogy egyszer átvegye az 1-es posztot.


➡ LARS LUKAS MAI (2000): 2014-ben szereztük meg őt a Dynamo Dresdentől, az elmúlt időszakban ő kapott elsőként profiszerződést a klubtól. Térdszalagaszakadás miatt egyelőre nem edzhetett a csapattal, hamarosan azonban visszatérhet. Nagy termete ellenére gyors és a párharcokban is magabiztos – tavaly év végén kétszer 90 percet adott neki Jupp a ligában.


➡ RYAN JOHANSSON (2001): A luxemburgi védekező középpályást, de jobbhátvédként is bizonyított játékost 2017-ben hoztuk el Metzből – először honfi-, és csapattársát, Vincent Thillt figyeltük, majd terelődött rá a figyelem. Johansson nagy munkabírással és játékintelligenciával rendelkező szívós, és ha kell agresszív futóember.


➡ ADRIAN FEIN (1999): Hét évesen került a városi riválistól a Bayernhez. Végigjárta a ranglétrát, jelenleg az U23-masok húzóembere, nemrégiben profiszerződéssel is megkínálta őt a klub. Erőteljes, dinamikus játékos, nagy termete ellenére gyors és technikás, kiváló a párharcokban. Ő lőtte a Bayern II idei első gólját a Regionalligában. Nagy jövőt jósolnak neki.


➡ MERITAN SHABANI (1999): A német támadójátékos 2006 óta a Bayern tagja és eddig legfőképp jobbszélsőként, de középen is bizonyított már. A tavalyi szezon végén kiérdemelte a Bundesliga-debütálást, Niko Kovac csapata ellen lépett pályára hazai pályán a ligában – ezt követően nem sokkal vele is profiszerződést írattak alá.


➡ WOOYEONG JEONG (1999): A fiatal dél-koreait tavaly nyáron igazoltuk le, de kora miatt csak télen csatlakozhatott. Első meccseitől fogva lenyűgözően teljesít, játékát a lendületesség, a technika és a kreativitás jellemzi. Jól lövi a pontrúgásokat, de személyiségileg is jól illik a csapathoz. Megvan benne a potenciál ahhoz, hogy pár éven belül megmutathassa magát a profik között is.
➡ FRANCK EVINA (2000): A gyors és technikás Evina a Bayern egyik legnagyobb támadótehetsége, kiváló mutatóival és egyedi játékstílusával kitűnik a saját korosztályából. 18 évesen már profiszerződése van, elsősorban az U23-mas csapatban fog játszani. Tavaly ő is debütált a ligában, Nikoék ellen bizonyíthatott. Komoly jövő vár rá, Jupp Heynckes is kiemelten dicsérte őt.


➡ MARCEL ZYLLA (2000): A lengyel korosztályos válogatott középső középpályást Mesut Özilhez hasonlítják, tavaly a bajnok U17-esek egyik kulcsembere volt, jelenleg az U19-es csapatot erősíti. Technikás és vannak jó meccsei, de nem mindig tud állandó teljesítményt nyújtani. Ha képes lesz erre, neki is esélye lesz arra, hogy a Bayernnél érje el az áttörést.


➡ BENEDICT HOLLERBACH (2001): Az U17-es bajnoki döntőt játszó Bayern egyik legjobbja volt tavaly. Főleg a balszélre van feljegyezve, de a támadórészleg bármely pontján feltűnhet és közvetlen gólveszélyt okoz. Még nagyon fiatal, de korosztálya egyik legjobb támadója a klubnál. Az előző szezonban 25 meccsen 18 gólig és 9 gólpasszig jutott.


➡ OLIVER BATISTA MEIER (2001): A szemtelenül fiatal, de nagyon gólérzékeny, gyors, kreatív és nagy küzdőszellemmel rendelkező srác 2016-ban jött Kaiserslauternből és a Bayern egyik legnagyobb ígérete. Mindkét lábával jól bánik, jól lövi a pontrúgásokat. Pár hete hosszabbított a klubbal – idő kérdése és bemutatkozik a felnőtt csapatban. A jövő embere,  brazil vér is csörgedezik benne.


➡ ALEX TIMOSSI ANDERSSON (2001): A Bayern 16 évesen, a norvég kettőből nézte ki magának a gyors svéd támadót, aki próbajátékon hamar meggyőzte a döntéshozókat. Úgy volt, hogy csak jövőre jön, de már idén megkapja a bizonyítási lehetőséget. Jó teljesítmény esetén egyenesen a profiknál köthet ki. Nagy bizalommal vannak iránta is. Főleg ékként, de jobbszélen is bevethető. Tavaly a Helsinborg legjobbjának választották meg.


➡ JOSHUA ZIRKZEE (2001): A 17 éves holland csatár tavaly nyáron érkezett a Feyenoord utánpótlásából, azóta bizonyította is, hogy miért. Korosztályánál fizikailag és játéktudásban is fejlettebb, rendkívül technikás, jól fedezi a labdát, váratlan megoldásokkal veri át ellenfeleit. A Dortmund elleni U17-es bajnoki döntő, de a szezon egyik legjobbja is volt. Mozgáskultúrája Ibráéra hajaz.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top