Interjúk és nyilatkozatok

Makaay: Nem gondoltam volna, hogy Brazzo sportigazgató lesz

A Bayern egykori klasszis csatára a BILD-nek adott interjújában a németek VB-szerepléséről, a világ legjobb csatáráról, Brazzoról, Kovacról és jelenlegi teendőiről is nyilatkozott.


A német szereplésről: Nekem elől hiányzott egy jó csatár. Németországnak egy olyan játékos hiányzott, mint Klose. Werner kétségtelenül tehetséges, de még időre van szüksége. A legutóbbi tornákon Thomas Müller tudott még elől valamit kezdeni. De nem volt formában.

Ki a legjobb csatár? Robert Lewandowski. Számomra ő a legkomplexebb csatár. Meglövi a góljait, jól helyezkedik, gólpasszt ad. De az elmúlt hat-nyolc hétben nem az volt, aki a szezon elején. A VB-n is alig látta őt az ember. Talán az átigazolási mizéria volt rá hatással. A fontos meccseken nem volt jelen. Ekkor látszik milyen fontos ő a Bayern számára. Ha Uli Hoeness azt mondja, hogy maradnia kell, akkor Münchenben fog maradni. Ez egészen biztosnak tűnik.

Salihamidzicről: Már profiként is fontos volt a csapat számára, a széleken bárhol tudott játszani. Egy szuper fickó. Korábban nem tudtam volna elképzelni, hogy egyszer a Bayern sportigazgatója lesz. De kiválóan ismeri a klubot, nagyon szoros kapcsolata van a vezetőséghez, Ulihoz. (…) Ő egy lenyűgöző ember a csapat és az edző között, a játékosokkal együtt van lázban. Rengeteg energiával rendelkezik, ő az a Brazzo, akit mindannyian ismerünk.
Niko Kovacról: Az öregfiúk között játszottam vele párszor. Jonathan de Guzmannal jó barátok lettünk, tavaly nagyon jól játszott a Frankfurtban. Csak pozitívan beszélt Nikóról. Előnye, hogy ismeri a Bayernt, pont ahogy Robert Kovac is, akivel játszottam is együtt. Ráadásul Peter Hermannt is megkapják segédedzőnek. Izgatott vagyok a munkájuk miatt. A Bayernnél az embernek nem tudnia kell győzni, hanem győznie kell.

A BL-esélyekről: Évről évre nehezebb lesz. Láttam a Real elleni elődöntőket. Ha ilyen sok helyzetet szalasztanak el, nehéz lesz a Bajnokok Ligájában.

Robbenről: Arjen természetesen még mindig fontos. Kár, hogy az elmúlt években gyakran volt sérült. Egy fitt Robben hihetetlen nagy segítség a Bayern számára. Csakúgy, mint Franck Ribéry.

A jelenlegi munkájáról: Csatáredző vagyok a Feyenoordnál. Van Bronckhorst edzősége óta az első csapatnál, az ifitámadókkal csütörtökön foglalkozom. Fontosnak tartom a csatárok edzését. Fejjáték, mozgások, kapuralövések, futási irányok van a terítéken.


ROY MAKAAY EMLÉKEZETES GÓLJAI:https://www.youtube.com/watch?v=BN9M0_8VP6k

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top