Összefoglalók

Hátrányból fordított Kovac Bayernje | FCB 3-1 PSG

Csapatunk első tesztmérkőzését játszotta idén.

Niko Kovac első mérkőzését játszotta a Bayern München vezetőedzőjeként. A helyenként hiányos keret a francia bajnok Paris Saint-Germainnel nézett farkasszemet az International Champions Cup elnevezésű torna lebonyolításában. Lássuk mit történt a meccsen…


Az összecsapást Ausztria egyik legnagyobb stadionjában, a klagenfurti Hypo-Arenában rendezték meg. A PSG oldalán a jelentős erősítésnek számító kapuslegenda, Gianluigi Buffon kezdett a kapuban. Nagyobb névnek a franciák kezdőjében még Adrien Rabiot és Diarra számított, a fennmaradt helyeket fiatal akadémistákkal töltötte fel Thomas Tuchel.

A mi oldalunkról sem akadtak meglepetések, Ulreich-kal kezdtünk a kapuban, a profik közül még a Martínez, Bernat, Rafinha, Ribéry, Robben, Sanches és Wagner kezdett. A többi helyet a bajoroknál is az ificsapat tagjai játszották be.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Kezdők” class=”out”]

Bayern: Ulreich – Rafinha (71. Johansson), Stanisic (46. Alaba), Martínez (62. Richards), Bernat (62. Gnabry) – Will, Sanches (70. Zylla), Batista-Meier (46. Shabani) – Robben (62. Meier), Wagner (62. Zirkzee), Ribéry (46. Coman)

PSG: Buffon (66. Descamps) – Dagba (84. Georgen), Rimane, Mbe Soh, Nsoki – Bernede, Rabiot (72. Postolachi), Diarra (72. Rodriguez), Toufiqui (84. Fressange), Nkunku (72. Zagre) – Weah

[/toggle]
[/toggles]

A mérkőzést a franciák kezdték jobban, Ulreichnek hamar akadt védeni valója. Viszont hamar érkezett a válasz a Bayern részéről, hiszen a fiatal Batista Meier is megdolgoztatta a nála 23 évvel idősebb Buffont. Ezt követően csendesebb tempóban folytatódott a meccs, egy-két sansza volt mindkét félnek. A párizsiak azonban sokkal hatékonyabbak voltak és a 31. percben az aranylabdás George Weah fia, Timothy szerezte meg a vezetést.


Timothy Weah (0-1):


Az ötlettelenség továbbra is problémának számított és egészen a félidő végéig folytatódott. Párharcokat nem nyertünk, ha igen, akkor pedig körülbelül kétpercenként egyet számolhattunk. A kiegyenlített labdabirtoklás álca volt, hiszen a Bayern 51 %-a a hátul passzolgatásból adódott, a PSG pedig kifejezetten gyors tempóban vezette támadásait. A játékrész legjobbjai Sanches, Martinez és Robben voltak a részünkről.



A második negyvenöt percre jött Shabani, Alaba és Coman, hét perc alatt pedig három Sandro Wagner fejes érkezett, de Buffon helyén volt és védeni tudott mindháromszor. A Paris Saint-Germain jól védekezett, a labdát is szépen járatta. Ennek ellenére egy szögletnél kapitulált Buffon csapata, Javi Martínez fejelt a hálóba.


Javi Martínez (1-1)


A gól után négyes csere jött: Robben, Bernat, Martínez és Wagner jött le, Meier, Richards, Zirkzee és Gnabry (mindannyian debütáns-szerepben) érkeztek a pályára. Ha már első alkalmak, egy szabadrúgáshoz jutott a bajor gárda, Renato Sanches pedig elvállalta és védhetetlen szabigólt ragasztott a csereként beállt Deschamps kapujába. Ez volt a portugál első találata Bayern-mezben.


Renato Sanches (2-1)


Ezt követően gyorsan lekapták a pályáról Renatót, vele együtt pedig Rafinha is lejött. Zylla és Johansson állt be a helyükre, mindketten első Bayern-meccsüket játszották. Ezután hamar jött a következő találat, a 78. percben Gnabry beadásából lőtt szép gólt Joshua Zirkzee. Irány a felnőtt csapat?


Joshua Zirkzee (3-1)


A hátralévő percek kellemes passzolgatással teltek el, több gól nem született a felkészülési meccsen, így a végeredmény 3-1 lett, Niko Kovac tehát győzelemmel mutatkozott be a Bayern München kispadján. A következő találkozónk 26-án hajnalban, 1 órakor lesz a Juventus ellen, Philadelphiában. Várjuk a hasonlóan eredményes folytatást…

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=JU5KqpjJu9k

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top