Reakciók

Kovac: Renato nem felejtett el focizni, élvezi a támogatásomat

A PSG elleni győztes felkészülési meccset követő nyilatkozatok.


Niko Kovac számára nem alakulhatott volna jobban a szombati nap: Igaz, hogy a PSG C-csapata ellen, de végül magabiztos győzelemmel debütált az első Bayern-mérkőzésén. Gnabry bemutatkozott, sőt gólpasszt is adott, de először lépett a proficsapatban gyepre például Batista Meier, Paul Will, Zirkzee vagy az új amerikai belsővédőtehetségünk, Richards is.




🔴NIKO KOVAC

▪ Az érzéseiről: Különleges volt. Kétségtelen, hogy csak egy tesztmeccset játszottunk, de nagyszerű ha az ember az első Bayern edzőként teljesített meccsét – mindegy milyen formában -, de megnyeri. Csodálatos érzés volt. Örültem a mérkőzésnek és a srácok végül egy tisztességes, a második félidőben pedig egy nagyon jó teljesítménnyel hozták a győzelmet. Ezzel elégedettek lehetünk a felkészülés első három hetével. Most pedig jöhet a második három hét.

▪ A meccsről: Technikailag, taktikailag és fizikálisan biztosan csiszolnunk kell pár dolgon, de újabb három hetünk lesz erre. A válogatott játékosok jövő héten csatlakoznak. Tudunk még fejlődni, de amit láttam ma, azt az edzéseken részben gyakoroltuk. Ha látja ezt valaki, annak az edző különösen örül. (…) Alapvetően elégedett voltam a teljesítményünkkel. Az első félidőben látszódott, hogy három hétig keményen dolgoztunk. A másodikban nagyon jók voltunk, fizikailag sokkal jobb állapotba kerültünk az ellenfélnél. Agresszívabbak voltunk, egy kicsit átszerveződtünk. A középpályán kicsit sok területet hagytunk nekik.

▪ Renato Sanchesről: Három hete igazán nagy hajtásban van, ezért örülök, hogy ilyen tisztességesen játszott – illetve, hogy egy ilyen szép szabadrúgásgólt szerzett. Az embernek több időt kell adnia az ide érkező játékosoknak. (…) Ismertem őt és tudtam mire képes. Nem felejtett el focizni. A labdarúgás olyan, mint az élet. Az embernek elismerésre és önbizalomra van szüksége. Ezt csak akkor kaphatja meg, ha támogatják. Ezen támogatásomat élvezi. (…) Az embereknek figyelembe kell venniük, hogy egyáltalán nem könnyű egy idegen országból érkező játékos helyzete. Nem nehéz típus. Ő egy nagyon egyszerű srác, de a támogatásra minden félnek szüksége van. Nem csak a csapattársaktól vagy az edzőtől. Az egész klubtól. (…) Az idei szezonban biztosan sok jó meccset teljesít majd a Bayernben.

▪  Az USA-túráról: Hétfőn azzal a csapattal utazunk Amerikába, amely itt volt velünk Klagenfurtban. Arturo még nem teljesen terhelhető, ezért Münchenben fog egyénileg edzeni.

„Kösz a lehetőséget.”


🔴 DAVID ALABA

▪ Összegzés: Azt hiszem nagyon jól vonultattuk fel a pályán azt, amit az elmúlt három hétben gyakoroltunk, amit az edző elvárt tőlünk. Úgy gondolom, hogy nagyon jó úton járunk.

▪ Sanchesről: Nagyon, nagyon jól dolgozik. Látni rajta, hogy nagy lendület van benne, koncentrált és keményen dolgozik. Ezt a mérkőzésen is bizonyította.

▪ Az állapotáról: Jól vagyok, pár hét után ez volt az első meccsem. Természetesen van még út felfelé, személy szerint is nagyon jól állok.


🔴 SERGE GNABRY

▪ A meccsről: Megmutattuk mire vagyunk képesek, számomra pedig különösen szuper volt. Sokáig sérült voltam, örömet okozott számomra, hogy egyszerűen újra fitt lehetek és ott lehetek a srácokkal a pályán.



 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top