Összefoglalók

Vereség az első amerikai meccsen | JUV 2-0 FCB

A csapat az olasz bajnokkal csapott össze a hajnali órákban.

A Bayern München csapata az olasz bajnok Juventusszal csapott össze Philadelphiában, az első idei Amerikában lejátszott felkészülési meccsen. Favilli duplájára egy góllal sem sikerült válaszolni. Nézzük mi történt az USA-ban…


A kezdőkben nem akadtak nagy meglepetések. A pályaválasztóként szereplő Juventus egészen erős tizeneggyel lépett pályára, a középcsatár posztján szerepeltetett Favilli személye lehetett csak halványabb a focit követőknek, mindenki más nevesebb európai játékosnak volt mondható.

A Bayernből kikerültek többen, mint Sanches, Robben vagy éppen Rafinha. Ulreich személye állandósulni látszott Neuer visszatéréséig, de kezdett Ribéry és Wagner is, valamint a PSG ellen gólpasszal beszálló Serge Gnabry.


Kezdők:

Juventus: Perin (71. Pinsoglio) – De Sciglio, Rugani (46. Caldara), Chiellini (46. Barzagli), Sandro – Marchisio (46. Fernandes) , Pjanic (71. Kastanos), Can (44. Fagioli) – Cancelo (71. Macek), Favilli (46. Beltrame), Bernardeschi (46. Pereira)

Bayern: Ulreich (82. Hoffmann) – Johansson (46. Rafinha), Stanisic (46. Richards), Martínez (37. Alaba), Bernat (46. Meier) – Will (46. Zaiser) – Gnabry (46. Robben), Shabani (46. Jeong) , Zylla (46.Sanches), Ribéry (46. Coman) – Wagner (46. Wriedt)


Az ESPN megfiatalította a padon csücsülő holland szélsőnk nevét, az Arjenből Ryan lett.


A meccs jó iramban kezdődött, Perinnek és Ulreichnak is többször kellett nyújtózkodnia, hiszen majdnem az összes vezetett támadás lövéssel végződött. Főleg Shabani és Ribéry szállt be egy-egyezésekbe, valamint egyérintőkbe a tizenhatos előtt. Gnabry is megmutatta magát, két lövést is eleresztett, de a torinóiak hálóőre résen volt. Még több kaput találó kísérlet  is akadt a következő percekben, de az állás sokáig 0-0 maradt, mígnem egy hátsó hiba után Ulreich adta oda az ellenfélnek a labdát, Favilli pedig egy Marchisio-bepassz után a 32. percben az üres kapuba lőtt.


Andrea Favilli (1-0)


A 37. percben aztán Javi Martíneznek kellett lejönnie egy kisebb sérülés miatt, David Alaba ugrott a helyére. A dolgok azonban csak rosszabbodtak: Favilli hatalmas labdát kapott a negyvenedik minutumban (Alaba miatt maradt lesen belül), Ulreich-hoz cipelte, majd lazán ballal ellőtte a német mellett.


Andrea Favilli (2-0)


A félidőig már nem volt gól, 2-0-ás Juve-vezetéssel ment az öltözőbe a két csapat. Niko Kovac a szünetben eszközölt változtatásokat, jött Robben, Richards, Sanches, Zaiser, Wriedt, Jeong, Meier, Coman és Rafinha is. A friss és gyors csapat nem szállította futószalagon a helyzeteket, az első ziccer az 53. percben adódott, amikor Wriedt lőtt szép mozdulattal mellé. Aztán a ghánai újra helyzetbe került, kivédett lövése pedig Jeong lábára pattant, aki az üres kapu felé lőtt.

A játékidő végéig már csak helyzetecskék akadtak, valamint egy hatalmas Coman-ziccer, de gól nem született.  Niko Kovac csapata tartalékosabb létére jobb volt, szinte végig uralta a meccset – a helyzetkihasználás azonban szokás szerint pocsék volt. Javítani az exbayernes Guardiola által irányított Manchester City ellen lehet 29-én, ugyancsak a hajnali órákban (az időzónánk szerint).


https://www.youtube.com/watch?v=HBjZU6yYJqw

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top