Sajtótájékoztatók

Niko: Számomra Guardiola a világ legjobb edzője

Kovac a Manchester City elleni, utolsó amerikai tesztmeccs előtt adott sajtótájékoztatót.


▪ A Manchester City elleni meccsről: A City egy remek játékosokból álló nagyszerű klub. De csakúgy mint mi, ők sem az abszolút topcsapatukkal fognak kiállni, a VB miatt  nekik sem minden játékos áll rendelkezésükre – ezért ez a meccs nem lesz olyan nívós, mintha mindkét csapat teljes lenne. De ettől függetlenül levonjuk a következtetéseket a mérkőzésből. Fizikailag, technikailag és taktikailag fejlődni akarunk – ehhez kihasználunk minden mérkőzést.

▪ Az ICC-kupáról: A felkészülési mérkőzések nagyon fontosak, mert a begyakorolt dolgokat tudjuk alkalmazni. Ezen a tornán három nagyszerű ellenfelünk van, akik ellen megmutatkozik, hol is tartunk ebben.

▪ Pep Guardioláról: Öröm volt annó hospitálni nála a katari edzőtáborban. Számomra ő a világ legjobb edzője. Nem engedhetem meg magamnak hogy azt mondjam, sikeresebb lehetek nála a Bayernnél. Még sokat kell teljesítenem, hogy egyáltalán megközelítsem Guardiolát.▪ A bajnokságról: Vagyunk annyira magabiztosak, hogy azt mondjuk, mi leszünk a bajnokok – szeretnénk azok lenni. De nem beszéd által, dolgoznunk kell érte. Azok a csapatok lehetnek a legnagyobb konkurenseink, akik tavaly a második és hatodik hely között végeztek a tabellán.

▪ A Münchenben tréningező játékosokról: Thiago két nappal később száll be az edzésekbe. Jerome úgy tűnik, hogy gyomorrontást kapott. Nem tudott részt venni az edzésen, kár érte. De senkit nem hagyunk edzeni, aki kényelmetlenül érzi magát.

▪ Javi Martínezről: Jobban van, de Dr. Müller-Wohlfahrt szerint nem úgy tűnik, hogy játszhat a City ellen. Nem akarunk és nem is fogunk kockáztatni.

▪ Jamesről: Tegnap csatlakozott a csapathoz, de holnap nem fog játszani. Ő egy remek futballista, nagyon jó fejlődésen ment keresztül. Kezdetben nem volt számára könnyű, a Bundesligában magasabb az intenzitás, mint Spanyolországban. Nagyon örülök neki és hiszem, hogy a játékstílusával nagyon boldoggá tesz mindannyiunkat.

▪ Chris Richard belsővédőről: Ő egy nagyon érdekes fiatal játékos. Fiatal és intelligens, nagyon jól végzi a munkáját. Ha így folytatódik a személyes fejlődése, akkor egy nap minden bizonnyal a válogatott játékosa lesz ennek az országnak.


🔵 Guardiola: Sok barátom van a Bayernnél, már nagyon várom hogy lássam őket holnap. Nagyszerű tapasztalat volt az az időszak nekem és a családom számára. Biztos vagyok benne, hogy jó szezonjuk lesz. Remélhetőleg a Bajnokok Ligájában is találkozunk.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top