Reakciók

Kovac: Fejlődnünk kell, de jó úton haladunk

Niko a City elleni vereség után összegezte a Bayern amerikai túráját.


➡ NIKO KOVAC

▪ A két amerikai vereségről: A labdarúgás eredményközpontú sportág. Nem sikerült a PSG elleni győzelem után itt Amerikában rápakolnunk és ez bosszant engem, mert mindig győzni akarok. Egy két játékosnál hiányzott a ravaszság. De ez nem nyugtalanít. Jó úton haladunk, de védelmileg fel kell frissülnünk, akkor jó lesz.

▪ Sanches mellőzéséről: Renato már melegített, de kisebb ágyékproblémái adódtak, ez kihatott a combjára is. Játszani akart, de nem akartunk kockáztatni. Javi Martínezt és Bernatot is pihentetni kellett, Rafinhát is elővigyázatosságból cseréltem le a félidőben.

▪ Ribéry pozíciójáról: Nem szükségből adódóan játszott középen, már gondoltunk erre. Beszéltem Franckkal, hogy vállalja és tud-e ott játszani. Azonnal mondta, hogy jó ötletnek találja. Nagyon jól is szerepelt.

▪ A City szépítő góljáról: Az embernek nem szabad a 45. percben gólt kapnia. A hátramozgások során túl sok könnyelmű hibát vétettünk, ebben mindenképp fejlődnünk kell.

▪ Gnabry posztjáról: Már a Hoffenheimben is játszott jobbhátvédet. A gyorsaságával és agilitásával szinte szélsőtámadóként szerepelt. Ez is egy megoldás a jövőre tekintve.

▪ Az Audi Summer Tour összegzéséről: Voltak szép támadásaink, védelmileg viszont még nem voltunk stabilak – sok fiatal játékosunk kapott szerepet hátul. A vereségek ellenére a túra összességében nagyon pozitívan sikerült. Fizikálisan jól állunk és van még két hetünk. Nagyon jól használtuk ki a napjainkat itt, hogy fizikailag magas szintre jussunk és játékban is fejlődjünk. Sok dolgot láttam vissza az edzésekből, főleg támadólag. Védekezőleg már nem annyira tetszik a dolog.

➡ ARJEN ROBBEN

▪ A második gólról: Igazán szép gól volt. Pont az ilyen mélységi bepasszokat gyakoroltuk. Jó dolog az edzőtől, hogy ilyeneket csinálunk, ez a mozgás bennünk van.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top