Sajtótájékoztatók

Rummenigge: Nagy céljaink vannak idén

A Bayern vezérigazgatója az amerikai út végén tartott sajtótájékoztatójában beszélt a túráról, Boáról, az átigazolásokról és Kovacról is.


Az amerikai útról: Azt hiszem, hogy nagyszerű útunk volt. Azok az embereink, akik hónapokig készítették elő ezt a túrát, nagyszerű munkát végeztek. Két meccsünk volt és ezzel megtaláltuk a megfelelő dózist számunkra.

Boatengről: Jerome a szezon végén megkeresett minket és elmondta, hogy eltudja képzelni, hogy a karrierje végén valami új kihívást keressen. Beszéltünk erről és elmondtuk neki, hogy tárgyalóképesek leszünk akkor, ha lesz egy olyan klub, amely érdekes díjat fizetne érte. Jelenleg nem állunk kapcsolatban a PSG-vel. A két ügynöke azonban igen, de még nincs végleges döntés. Eddig még egyáltalán nem beszéltünk a pénzről.

Az átigazolási piacról: Eddig viszonylag nyugodtnak látom a piacot. Ha az ember nyugodtan és józanul elemez, két érdekes átigazolást láthat: Egy 33 éves játékos átigazolása 112 millióért a Juventushoz, illetve egy kapus átigazolása a Liverpoolhoz. Eddig még nem történt sok minden. Hogy lesz-e még történés? Fogalmam sincs. Nem feledhetjük, hogy a Premier League két hét múlva kezdődik. Akkor a piac feszesedni fog. Hogy mit tervezünk mi? Párszor elmondtuk, hogy egy-két középpályással több van a keretünkben. Lehetőleg szeretnénk ott valakitől megválni, hogy az edző ne kerüljön stresszes helyzetbe. Ezt a feladatot még meg kell valósítanunk. Ma viszont még nem tudom megmondani, ha lesz távozó, ki lesz az. Ezen mindenképp dolgozni fogunk.

A felkészülésről: Egy jó alapot sikerült elérnünk. Ha visszatérünk Münchenbe, a felkészülés végső szakaszába kerülünk. Megfelelő döntés volt a válogatott játékosokat Münchenben hagyni, így fel tudnak érni egy olyan alapra, amely segítségükre lesz abban, hogy jó Bundesliga szezont játsszanak – amelytől reméljük és hisszük, hogy a nap végén nagyon eredményes lesz majd.
A Bajnokok Ligájáról: Nagy céljaink vannak idén, ezt nem rejtem véka alá. Mindhárom sorozatban eredményesek akarunk lenni. Nem csak a Bundesligában, hanem a Bajnokok Ligájában is. Különösen az amerikai utazás során, főleg Miamiban bizonyosodott be, mekkora jelentősége van a Bajnokok Ligájának. Megpróbálunk idén támadást indítani és a német, a bajor zászlót nagyon magasra tartva sikeresen szerepelni ott.

A fiatalokról: Tegnap 2-0-ra vezettünk és nagyszerű első félidőt játszottunk – ennek ellenére sajnos kikaptunk 3-2-re. Ettől függetlenül ez Niko helyes útja. Lehetőséget ad a fiataloknak és az utazás tapasztalatai is mutatják, hogy viszonylag szűk az út felfelé, és az elkövetkezendő években is keményen kell dolgozniuk, hogy lehetőséghez jussanak az első csapatba kerüléshez.

Kovacról és az elvárásokról: Egy évbe biztosan beletelik, hogy tudatos áttörést érjen el, és ezt figyelembe kell vennünk és türelemmel kell lennünk iránta. Ez Niko egyik feladata és nem kérdés, hogy egy edzőnek ez nem egy egyszerű feladat itt, ráadásul ez mindenki számára új helyzet. De jó rajtot vett és az a benyomásom, hogy élvezi a teljes klub totális bizalmát. Mindenki elégedett vele, amiatt is, ahogyan értelmezi és végzi ezt a munkát. Viszont nem akarunk elbújni – főleg azok a válogatott játékosaink, akik Oroszországban nem igazán villogtak, akarják elfeledtetni ezt a csorbát. Ezért azt kívánom, hogy idén különösen adjanak padlógázt és mutassák meg, hogy a Világbajnokság csak egy kisiklás volt.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top