Átigazolási hírek

Kovac: Lewandowski nem fogja elhagyni a klubot – mi vagyunk az FC Bayern

Egyértelmű üzenetet fogalmazott meg a Bayern edzője, akinek szüksége van Lewára.


Niko Kovac a Skynak tett exklúzív nyilatkozatában végérvényesen is rövidre zárta Robert Lewandowski jövőjét. A lengyel nem megy sehova, maradnia és bizonyítania kell a Bayernnél.


A Sky szerint Lewa egy utolsó próbát tett volna Kovacnál, hogy kicsikarja az átigazolást. Nem lesz rá szüksége: „Robert ügyében nincs újdonság. A helyzet nagyon egyszerű, nem fogja elhagyni a klubot, mert az ő személyében egy topcsatárral rendelkezünk. Biztosan nem akarunk és nem is fogunk tőle megválni. (…) Még sokat akarunk elérni vele. Ő egy nagyszerű focista, aki a Bundesligában már sokat elért, sok gólt szerzett és most, az új szezonban is biztosan sok találatot szerez majd.”

Ha valaki még mindig kételkedett volna benne, annak Niko most személyesen erősítette meg Lewa szándékait – és a Bayern egyik erényét, az önfejűséget: „Az igaz, hogy Robert játszott a távozás gondolatával. Az viszont csak egy dolog, hogy ő mit szeretne. Más kérdés mi mit szeretnénk. Mi vagyunk az FC Bayern, van egy topcsatárunk és biztosan nem hagyjuk magunkat kívülről rábeszélni arra, mit hogyan kell csinálnunk. (…) Robertnek  – fogalmam sincs meddig -, de szerződése van és biztosan a lehető legtovább ki is fogja azt tölteni.”

A Bayern Lewa korábbi gyenge produkciójával tartja sakkban és próbálja meg motiválni a lengyelt: „Robert egy vérprofi, ő maga, de mindenki más is tudja, hogy van mit bizonyítania. Ha ezt világosan tudja – márpedig tudja, de mi is újra el fogjuk mondani neki -,  akkor gázt kell adnia, mert ő is gólokat és eredményeket akar. Végsősorban Robert Lewandowski a sikerek és a gólok mellett áll – és ezt a jövőben is bizonyítani fogja.”


Hogy a klubról az egyénre nézve ez a megfelelő hozzáállás-e, azt mindenki döntse el saját maga. Mindenesetre a jövőben ezt a helyzetet is szem előtt kell tartva kell szerződést aláírniuk a (meghatározó) játékosoknak a Bayernnél.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top