Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: A Bayern másképp ketyeg, mint a többi klub

Kalle a TZ-nek adott interjújában többek között: Robbéryről, a Bayern politikájáról és Lewáról, Ronaldóról és a Bundesliga helyzetéről is beszélt.


Karl-Heinz Rummenigge a TZ-nek adott nagyinterjúban dícsérte a Ribéry & Robben párost, de elmagyarázta azt is, miért nem hajlandóak megválni a távozási szándékkal kacérkodó Robert Lewandowskitól. Az interjú fontosabb részletei, kivonata alább:


Robbéry frissességéről: Nem véletlenül hosszabbítottunk velük. A Juventus és a Manchester City ellen láthattuk milyen kvalitásokkal rendelkeznek még mindig. A City elleni második gólra csak egy magyarázat létezik: Világklasszis! Biztos vagyok benne, hogy ki akarják használni a vélhető utolsó szezonukat itt, hogy ismét megmutassák a topkvalitásaikat. 2007-ben és 2009-ben csatlakoztak, nem véletlen, hogy azóta minden szinten előreléptünk.

A klubhűségükről: Teljesen más filozófiánk van mint más kluboknak. Franckkal voltak problémáink, amikor a Chelsea és a Real is akarta őt. Franck is hajlandóságot mutatott, de közöltük vele, hogy semmiképp nem adjuk el. Most ő a világ egyik legboldogabb focistája, mert a Bayerben és Münchenben megtalálta az otthonát. Azt hiszem boldog, hogy akkoriban így döntöttünk.

Lewandowskiról: Ő is másfelé kacsintgatott, de mondtuk neki hogy nem fog menni. Játékosként teljesen elégedettek vagyunk vele, ebben a pozícióban nem sok hozzá fogható van, nem érdekünk megválni tőle. Mindegy, hogy valaki 100 vagy 150 milliót rak le az asztalra. 2008-ban Franck eseténél bezártuk a kapukat, ez az elvünk is: A topkvalitású játékosaink maradnak a Bayernnél. Alapvetően megértéssel vagyok a játékosok iránt, én is az voltam és én is élő szerződéssel igazoltam az Interhez. A Bayernnek viszont nincs gazdasági oka az ilyen transzferekhez. Rajta keresztül akartuk statuálni, hogy a Bayern másképp ketyeg, mint a többi klub.
Lewandowski időközben beletörődött: Marad a Bayern Münchennél.


A Ronaldo transzferről: Az ő átigazolása okozta az eddigi legnagyobb figyelemfelkeltést. A Reallal mindent begyűjtött amit csak lehetett, ötször lett a világ legjobbja, ő egy szuper játékos. A marketingokok biztosan nagy szerepet játszottak ebben a transzferben, a Bayern viszont nem adna ki ennyi pénzt egy 33 éves játékosért. Az ügynökétől tudtam, hogy komolyak a szándékai, de meglepett, hogy Agnelli úgy döntött, belemegy ebbe az üzletbe. Az olasz futball az elmúlt időszakban veszített az értékéből, ezzel az üzlettel remélik, hogy ismét a világfutball fókuszába kerülhetnek.

Topsztárok a Bundesligában? A topsztárok a közelmúltban nem feltétlenül jönnek Németországba. Ha mégis, akkor csak a Bayernbe. James például a sportszakmai képességei mellett a klub egy hihetetlenül fontos képviselője lett. A Bundesligával pár éve még másodikak voltunk, most negyedikek vagyunk az UEFA-rangsorban. A DFL-nek akarnia kell az élmezőnyt, az elitcsapatok számítanak a profiliga alapjának. Sok klub elveszítette a nemzetközi versenyképességét. A pénzügyek nagyon fontos szerepet játszanak, ezért a DFL-nek meg kell kérdőjeleznie, hogyan tovább. Az átigazolási piac más dimenziókban jár, 2013-ban alacsonyabbak voltak az árak és a bérek is megfizethetőbbek voltak, mint manapság. Németország számára egyre nehezebb a globális versenyfutás.

Az átigazolási díjakról: Idén nem sok minden történt, kíváncsi leszek, hogy az angolok mennyire lesznek még aktívak. Szerdán beszéltem Peppel. Azt mondta, akart még egy-két játékost, de ellene döntöttek, mert nem akarják folytatni ezt az őrületet. Csodálkozva néztem, de úgy gondoltam, csodás lenne, ha ez kitartana a nyár végéig. A City és a PSG nyomták fel mindig az árakat, nem a Real, az elmúlt években szinte alig költöttek. Itt a bizonyíték, hogy nem kell minden évben őrületbe belemenni, hogy valaki BL-t nyerjen. Hasonlóan járunk el mi is – világos céllal, újra BL-t akarunk nyerni. Inkább előbb, mint utóbb.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top