Egyéb

Kezdetét vette a tegernseei edzőtábor

Alig kezdődött el az edzőtábor, máris megvan az első sebesült.


A csütörtök délelőtti edzés, majd Goretzka sajtótájékoztatója után a Bayern-különítmény elutazott idei második, augusztus 9.-éig tartó edzőtáborába, a Münchentől egy órányira lévő tegernseei Rottach-Egernbe. A Bayern évekig hagyományszerűen, de legutóbb 2006-ban, Felix Magath irányítása alatt járt itt a felkészülés során. Niko és Robert Kovac is jól ismerik az itteni feltételeket.

Egyesült a két tréningcsoport, az USA-ba utazó profik és pár ifi, illletve a Säbeneren edző válogatottak tábora – Tolisso kivételével mindenki el is utazott a Tegernseere, a távozáshoz elég közel álló Boa és Vidal is. A Bayern világbajnok franciája augusztus közepén, a 12.-ei kupadöntő után veszi fel az edzéseket. Az edzőtábor során két felkészülési meccse lesz a csapatnak: vasárnap este az Allianz Arénában a MU, jövő szerdán délután pedig a helyi FC Rottach-Egern ellen lépünk pályára.
Niko Kovac: Tudom, hogy a válogatott játékosok edzéslemaradásban vannak, ez teljesen normális. De úgy fogjuk adagolni nekik az edzést, hogy a szezonrajtra valamelyest mindenki ott legyen, illetve az első válogatott szünetben mindenki teljesen benne legyen a folyamban. (…) Örülök a közös munkának, így biztosan még magasabb lesz a minőség.

Érkezés után sor is került az első, két órás edzésgyakorlatokra, amelyet 2000 néző nézhetett végig – ez volt az idei első nyílt edzése Kovac új csapatának. Wagner, James, Vidal, Sanches és Coman egyénileg edzettek. A többiek tréningje futógyakorlatokból, beadásokból, lövésekből, játékból és biciklizésből állt ki.

Meg is lett az edzőtábor első sebesültje, Franck Ribéry a beadások során ütközött a kapufával és percekig maradt a földön. Kapott egy turbánt, de az edzést nem folytathatta, később öt öltéssel kellett a homlokát összevarrni.

Franck Ribéry hat die erste Einheit des FC Bayern München mit einer Platzwunde am Kopf abbrechen müssen.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top