Egyéb

Independent: Mislintat a Bayernben köthet ki

Az angol sajtó szerint Hummels és Lewandowski felfedezőjét akarja a Bayern.


Sven Mislintat egy sokadosztályú német kiscsapat másodedzőjeként kezdte, miután 29 esztendősen visszavonult az aktív focizástól, mára pedig a világ egyik legtehetségesebb játékosmegfigyelőjeként tartják számon. A most 46 éves szakembert az angol Independent szerint még a szezon vége előtt meg akarja szerezni a Bayern München.

A Dortmundot 2004-ben szörnyű anyagi körülmények sújtották, emiatt pedig több gyakornokot is a stábban kezdték alkalmazni az együttes vezetői. Egyikük volt Sven Mislintat, aki a Bayern elmúlt évekbeli sorozatos Bundesliga-címei előtt utoljára bajnokságot nyerő Sárga-feketék kezdőjének vázát alakította ki a sportigazgatóknak átadott tanácsaival. Mats Hummels, Jakub Blaszcykowski, Neven Subotic, Sven Bender és Robert Lewandowski, valamint a 130 millióért Barcához igazoló Ousmane Dembelé is az ő ajánlására csatlakozott a klubhoz.


Image result for mislintat arsenal

Mislintat tavaly, egy Arsenallal készült interjú fotózásán.


Azóta 2017-ben az Arsenal kétmillió eurót adott ki a Dortmundnak a Németországban „Gyémántszemnek” nevezett szakemberért. Azonban a szezon elején az Ágyúsok csapattal kapcsolatos vezetését átvevő Raul Sanllehi és a német viszonya nem igazán volt gyöngyöző. Az Independent szerint az is közrejátszhatott, hogy az edző, Unai Emery lenyilatkozta, hogy nagyobb szerepe van az átigazolásokban és aktívabb is, mint Mislintat.

A többek között már korábban velünk is összeboronált játékosmegfigyelő akár egy új színfoltja lehet a Bayern játékospolitikájának. Mislintat türelme fog dönteni.

via Independent, NSOHozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top