Interjúk és nyilatkozatok

Süle: Megküzdöttem a bizalomért



Kovac döntött a védelem hierarchiáját illetően – Süle mint No. 1, Boateng és Hummels küzd a másik helyért a védelem közepén.

Niko Kovac ritkán beszél fix kezdőjátekosokról. Nagyon ritkán. Ezért is volt meglepő hogy az Eurosportnak nyilatkozva Sülét illetően ezt most mégis megtette. „Az edző mindenkinek meg meg akarja adni a bizalmat. Természetesen egy olyan fiatal játékosnak mint ő ez nagyon jó.” – magyarázta a Sport1.de-nek a helyzetet Manuel Neuer, de közben mindenkit megnyugtatott hogy Süle nem az a fajta játékos aki ettől elkényelmesedne.

Süle: „Elégedett vagyok a helyzetemmel”. Ennek jutalmaként az eddigi 18 lejátszott Bundesliga meccsből 16 alkalommal lépett pályára és mindannyiszor végig is játszotta a 90 percet – csakúgy, mint a BL-ben a legutóbbi két találkozót. Középső védőink közül neki jutott eddig a legtöbb játékperc. „A szezon eddigi részében sok meccsen léphettem pályára, teljesen elégedett vagyok a helyzetemmel.”-nyilatkozta Süle a lefújás után Seinsheim-ban.

A játéka mostanáig jóformán hibamentes a született frankfurti középső védőnek, testfelépítése ellenére kimondottan gyorsnak is nevezhető. „Úgy gondolom, hogy megküzdöttem a bizalomért és a csapatnál is láthatják, hogy megbízhatnak bennem”. Ennek ellenére tudja: azért mert Kovac kezdőjátékosként utalt rá, nem engedheti meg magának hogy kiengedjen. „Az FC Bayernnél minden meccsen teljesíteni kell mert minden pozícióra van két topjátékosunk. Ha az ember játszik egy két gyengébb meccset, nagyon gyorsan a padon találhatja magát. Manuel Neueren kívül nincs fix kezdő a csapatban, ezért is igyekszem minden meccsen a legjobb teljesítményt nyújtani”.




Ugyanezen dolgozik Boateng és Hummels is, akik ebben a szezonban hol több, hol kevesebb sikerrel teljesítettek. A két rutinos középső védővel szemben (akik a formahanyatlás mellett sérülésektől és betegségektől is szenvedtek) Süle biztos pontnak bizonyult. Boateng a Hoffenheim ellen is csak a padon kapott helyet, a felvételek alapján (érthető módon) nem volt elégedett ezzel a helyzettel. Játékosaink közül ő volt az első aki elhagyta a stadiont.

Süle ezzel szemben élvezte a visszatérést régi sikerei helyszínére, ahol annak idején a a Hoffenheim játékosaként, meggyőző játékával felkeltette az FC Bayern érdeklődését. A bajorok 2017 nyarán 20 millió euróért le is igazolták őt Münchenbe, a transfermarkt.de azóta 50 millióra taksálja a játékost. Nem hiába jósolta maga Jupp Heynckes is amikor Süléről kérdezték: ,,Világklasszis védő válhat belőle”. Az eddigiek alapján jó úton halad…

Süle: Megküzdöttem a bizalomért
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top