Egyéb

Van Gaal elküldte volna, Hoeness marasztalta Mario GomeztA 33 éves játékos számára majdnem korán ért véget a müncheni kaland.

Bayernes időszakában Mario Gomez volt az egyik legmegosztóbb személyiség a szurkolók körében. Hiába termelte a gólokat, túl egyszerű, nem túl összetett játékstílusával sokak ellenszenvét váltotta ki – főleg, amikor sorra puskázta el a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Super Mario a Sport Bildnek sztorizott arról, hogy legsikeresebb időszaka előtt, Van Gaal irányítása alatt el akarta hagyni a Bayernt.

„Louis van Gaal a negyedikszámú csatárnak minősített le engem és azt mondta, mindenkinek az lenne a legjobb, ha klubot váltanék.” A Tank alternatíva után is nézett, Angliából volt komoly ajánlata: „Amikor Karl-Heinz Rummeniggéhez és Uli Hoenesszhez fordultam a Liverpool ajánlatával, Uli a hasára tette a kezét, majd azt mondta: „A megérzésem azt mondja, hogy maradnod kell!” Ulinak végül igaza lett, Marionak sikerült az áttörés, edzőjét is sikerült meggyőznie: „Pár hónappal később van Gaal azt mondta, rájött, hogy én vagyok az elsőszámú csatár. Talán ez volt karrierem legnagyobb győzelme.”

Gomez abban a szezonban 12 Bajnokok Ligája gólig jutott, csak Lionel Messi talált be többször. 2009 és 2013 között összességében 174 Bayern mérkőzésen 113 góllal és 26 gólpasszal járult hozzá a csapat eredményeihez. Jelenleg a Stuttgartban ügyeskedik, 18 meccsen öt gólt lőtt – hétvégén épp Münchenben, a Bayern ellen léphet pályára.Múltidézésként íme egy kis összeállítás a 2009-ben 30 millióért érkező befejezőcsatárról

 

Van Gaal elküldte volna, Hoeness marasztalta Mario Gomezt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top