Akadémia

Utánpótlás: Fél év kölcsön után leigazoltuk Richardsot

Cristopher „Chris” Richards személyében újabb védőt szerzett meg a Bayern – egyelőre az utánpótlásába.

A 18 éves amerikai védőtehetség a Bayern utánpótlásában eltöltött fél éves kölcsönjáték után írt alá négy és fél éves, 2023-ig szóló szerződést a Rekordbajnokhoz. Az U19-esek között 21 mérkőzésen lépett pályára, két gólt fejelt.


Image result for chris richards


Jochen Sauer, a Bayern Campus vezetője meggyőzően beszélt a tehetségről: „Nagyon örülünk, hogy a Dallassal megegyeztünk Chris átigazolásáról. Az elmúlt fél évben nagyon jól szerepelt, meggyőzött minket, hogy az FC Bayernnél továbbra is nagyon jó fejlődésen mehet keresztül. Nagy potenciált látunk benne.”

Richards Alabamában született, de a texasi csapat utánpótlásában nevelkedett. Az idény elején az amerikai felkészülési kupán is pályára léphetett bajor mezben. A két gárda közötti szoros együttműködés ezzel újabb formában jelentkezett meg.

„Mindig is az volt az álmom, hogy egy európai nagycsapatnál játszhassak. Sőt, most egy topcsapatnál kötöttem ki. Nagyon boldog vagyok.”

Szeptemberben a Bayern hivatalos YouTube-csatornája egy rövid körbevezetésre kérte fel Richardsot, aki rábólintott a lehetőségre. A videóban kicsit többet is megtudhattok az amerikai focistáról.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top