Bundesliga

Kovac: Renato marad; Túl sok gólt kapunk

A Bayern vezetőedzője az idei első hazai, Stuttgart elleni mérkőzés előtt adott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Serge Gnabry ismét a csapattal edzett. Amit az edzésen mutatott, az pozitívan értékeltem. Reméljük, hogy 100 százalékosan bevethető. Robben és Ribéry nem állnak rendelkezésre, Boateng pedig beteget jelentett ma.

A Stuttgartról: Mi vagyunk a nevesebb csapat. A feltételezett gyengébb ellenfekkel szemben pontokat hullajtottunk otthon. A VFB-nek jó csapata van, tavaly 4-1-re győztek itt. Tartanunk kell a nyomást, de senkit nem szabad alábecsülnünk. Ha úgy vágunk neki a meccsnek, ahogy a Hoffenheim ellen, akkor szerintem győzni fogunk.

A gyengébb második játékrészekről: Ha gyakran áll vezetésre az ember, azt hiszi, hogy hátradőlve mehet haza. Ez az energiabeosztásról szól. Hoffenheimben is 2-0-ra vezettünk, meg kell rúgni a harmadikat. Nem szabad átélnünk amit akkor. Túl sok gólt kapunk: 18 meccsen 19 kapott gól az túl sok.

A jelenlegi állásról és a vasárnapi játéknapról: Szívesebben játszom korábban, lehetőleg pénteken. Most nekünk kell alkalmazkodnunk. Hétről hétre kell faragnunk a hátrányunkból. További gólokat kell szereznünk.

A BVB-ről: A Dortmund egy nagyon tehetséges csapat pár alappillérrel kiegészülve. Ha néha meginognak sem esnek el. De ez a szezon még hosszú, hat pont nem sok. Sok erősségük van, de vannak gyengeségeik is.

A felkészülésről: A legutóbbi győzelem után nem fogunk visszaállni. Hétnaponta három meccsünk van. A felkészülés elég rövid volt. Taktikailag és fizikálisan sem tehet az ember sokat.

Arról, hogy már nincs annyira a figyelem középpontjában: Az ember jobban alszik, ha kevesebb stressz éri. De mindig nyomás alatt állunk. Én magam is nyomás alá helyezem saját magam. A legmagasabb elvárásaim vannak magammal szemben.



Egy lehetséges Sanches-Rabiot cseréről:

Világosan megmondtam, hogy Renato nem megy, még ha a PSG nagyon is érdeklődött iránta. Jelenleg nagyon jól végzi a dolgát, nem szeretnék megválni tőle. Az, hogy a PSG-nek problémái vannak a középpályán, az nem a mi problémánk. A cseréről most hallok először. Renato sok meccset játszik még nálunk. Minden játékosra szükségünk van. Ősszel láthattuk, milyen az amikor játékosok kiesnek. Nem szabad leszűkíteni a keretünket.

Robbenről és Ribéryről: Úgy gondolom, hogy jövő hét elején ismét becsatlakozhatnak. Remélem a Leverkusen ellen valamelyikük, vagy mindkét játékos ott lehet a keretben.

A lehetséges rotációról: Azok akik játszottak, nagyon jól teljesítettek. A többiek számára, akik hátrébb állnak a sorban, nehéz helyzet. Meglátjuk hogyan állunk fel, hogy nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelet. Saját magunkat kell előtérbe helyeznünk. De nem szabad szem elől veszíteni az ellenfél képességeit. Nagyszerű keretünk van, 20 játékossal. Elegendő kvalitásunk van az angol hetekhez.

Hogyan közli a cserékkel, hogy nem játszanak: Aki az FC Bayernnél játszik, számolnia kell azzal, hogy topjátékossal találja szembe magát. A németek objektívebbek, a dél-amerikaiak érzelmesebb játékosok.

Jamesről: Ő egy topfutballista. Egy nagyszerű srác. Rá is vonatkozik az, ami a többiekre: Edzésen kell magát felkínálnia magát a csapatba. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb munkát végez, ellentétben. Az elmúlt héten Leon nagyon jó volt a tizes poszton. De senkinek nem fogok és nem is tudok ígérgetni. A belsővédelembem is döntenem kell. Mindenki nagyszerűen edz. James a Hoffenheim ellen jól játszott.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top