Interjúk és nyilatkozatok

Müller: Nem terveztem még meg a jövőmThomas Müller a Sky exkluzív interjújában beszélt a tavaszi szezon kezdetéről, a BVB beéréséről és saját jövőjéről.

A Bayern győzelemmel kezdte a tavaszi szezont és sorozatban hatodjára is három pontot szerzett – ennek ellenére hátránya a Borussia Dortmunddal szemben továbbra is 6 pont.

„Be kell hoznunk a lemaradásunkat. Azt hiszem, a Dortmund bebizonyította, hogy tudják hozni a fontos eredményeket. Nagyon friss focit játszanak, de ezeken a megnyert meccseken – a szűk győzelmek során szintén – egy olyan játékot mutatnak be a pályán, ami eredményes.” – dicsérte Müller a Sárga-feketék kvalitásait.

A vadász szerepével Müller és a csapat is azonosult. – „Tovább kell küzdenünk, előre kell tekinteni, nyomást kell gyakorolni a BVB-re, aztán meglátjuk mi lesz belőle”. – A világbajnok emellett fontosnak tartja, hogy a csapat ne kövesse el újra azokat a hibákat a szezon hátralevő részeben, amelyek az októbert és novembert jellemezték. –„Hatalmas helyzeteket hagytunk ki, továbbá több elkerülhető gólt kaptunk. Így természetesen problémák adódnak az eredményességgel is.”


Image result for müller hoffenheim

Müller a Hoffenheim elleni meccsen – Forrás: DW


Az utóbbi hetekben egyértelműen konzekvensebbek voltunk, és csapatként játszottunk. Természetesen azzal az energiával szeretnénk továbbra is játszani, amit a Hoffenheim ellen mutattunk.” – analizált a Bayern támadója.

„Változtattunk kisebb dolgokon, de nyilván ez nem úgy működik, hogy azt mondjuk: ‘ma fordítva vettük föl a zoknikat és ezért most menni fog.’ Minden meccsen, minden játékszituációban a megfelelő döntéseket kell meghoznunk, nekünk játékosoknak és az edzőnek is a partvonal mellett. Nincs egy csodarecept ami minden esetben működik.”

„Ez egy nagyon összetett dolog és természetesen nem akarjuk kifecsegni.” – a Bayern támadója nem akarta megosztani a formajavulás okait a Sky-nak. Saját jövőjéről hasonlóan ködösen nyilatkozott – „Természetesen a gyökereim a Bayernhez kötnek, nagy sikereket értem el itt és szeretnék még ünnepelni párszor bajor mezben. Nem tudom a jövőmet pontosan megtervezni és ígérgetni sem fogok. Meglátjuk mit hoznak az elkövetkezendő évek.”

Müller: Nem terveztem még meg a jövőm
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top