Bundesliga

Stuttgart – pipa! | Összefoglaló: FCB 4-1 VFB

A Bayern eleinte kissé bizonytalanul játszva, de végül magabiztosan húzta be a három pontot – a bajnokságban sorozatban hetedszerre is.



Niko Kovac csapata a vártnál kissé nehezebben, de végül megérdemelten nyerte meg a Stuttgart elleni mérkőzést – a vendégek nem szégyenkezhetnek, a Bayern harmadik góljáig a vezetést, később az egyenlítést is megszerezhették volna. A Rekordbajnok egy megpattanó lövéssel, egy pontrúgás után, valamint Lewa kései találatával alakította ki a végül sima, háromgólos különbséget. Külön említendő, hogy csereként Alphonso Davies is bemutatkozhatott a csapatban.


FC BAYERN 4-1 (1-1) VFB STUTTGART

FCB: Neuer – Alaba, Hummels, Süle, Kimmich – Martínez (Gnabry 46′), Thiago – Coman (Davies 86′), Goretzka, Müller (James 74′)- Lewandowski

VFB: Stuttgart: Zieler – Insua, Kempf, Kabak, Beck – Ascacibar, Zuber, Esswein, Gentner – Donis, Gonzalez

Gólszerzők: Thiago (5′), Gentner (55′ – öngól), Goretzka (71′), Lewandowski (85′) ill. Donis (26′)


Hiába akad a Robbéry-Tolisso hármas nélkül is 19-20 topjátékosa a Bayernnek, Niko Kovac változtatás nélkül ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint a Hoffenheim elleni 3-1-es győzelem során. Javi Martínez a 200. tétmeccsén szerepelhetett Bayern játékosként, Goretzka pedig ezúttal is a támadók mögött, a tizes poszton bizonyíthatott. Sandro Wagner az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem került be a keretbe.

Első félidő:

Kiváló iramban kezdődött a vasárnapi meccs, a Bayern meddő mezönyfölénye pedig már az 5. percben kifizetődött: Egy szép Kimmich átadásból indult támadás végén Lewa tette vissza Thiagonak a labdát, aki már a 16-oson belül passzolt higgadtan a kapu jobbalsó sarkába. 1-0 ide!

 

Alig 3 perc elteltével jött az újabb komolyabb helyzet, Müller visszatett labdáját ezúttal Kimmich lőtte alig mellé. A Bayern irányított, de a Stuttgart ebben az időszakban a mezőnyben próbálkozott, többször a kapuig is eljutott, de a gólhoz továbbra is mi álltunk közelebb: Negyed óra elteltével Goretzka növelhette volna az előnyt egy szép támadás végén. Sajnálhattuk a kihagyott helyzeteket, a 26. percben ugyanis Donis óriási góljával egyenlítettek a svábok. A vendégek 11-ese Thiagot lerázva, zavartalanul célozhatta meg a bal ficakot – Neuernek esélye sem volt védeni. 1-1.

 

Az egyenlítőgól után kiegyenlítettebb lett a játék, sőt papíron már a Stuttgart próbálkozott többször – Thiago újabb kísérlete után a 34. percben majdnem a vezetést is megszerezték a vendégek, egy hétméteres Donis próbálkozást Neuernek kellett bravúrral hárítania. A túloldalon Zieler is megmutatta képességeit, Coman erős lövését tolta ki a léc fölé. A félidő előtti Kingsley próbálkozás azonban már nem rajta múlt, a francia újabb lövése milliméterekkel hagyta el a jobbalsót, az oldalháló miatt többen már a kapuban láttuk a labdát. 1-1-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.




Második játékrész:

Fordulás után Javi Martínez már nem jött ki a pályára, helyette Gnabry kapott lehetőséget – az 50. percben lövőhelyzetbe került, de kísérlete jócskán elhagyta a kaput. Kicsit később Lewa totojázott el egy komoly helyzetet, de egy kisebb tüzijáték után sikerült megszereznünk a vezetést: Gnabry lövése Gentneren megpattanva vágódott a kapuba. 2-1, hivatalosan öngólnak adták.

 

A Stuttgart önbizalmát kissé visszavetette a Bayern vezetőgólja, de ahogy azt idén megszokhattuk, az ellenfél játékában bármikor ott lehet a találat: A 64. percben Gonzalez lőtt kapufát a semmiből, az ebből eredő ellenakcióból pedig mi kaptunk tizenegyest: A sértett Lewandowski próbálta növelni az előnyt, de ő is csak a kapufát találta el. Marad a 2-1 – de nem sokáig: Múltheti duplája után Leon Goretzka ezúttal fejjel, Kimmich szögletéből szerzett gólt! 3-1!

 

A megnyugtató harmadik gól után jött a Bayern második cseréje, a sokak által a kezdőbe követelt James Rodriguez a Bayern ikonját, Müllert váltotta. Ekkorra már lenyugodtak a kedélyek, a Stuttgart nem igazán tudott próbálkozni – Alaba annál inkább, a meccs háromnegyedénél leadott távoli lövésénél Zielernek kellett résen lennie. Robert Lewandowski nem maradhatott gól nélkül, a 85. percben egy Kimmich átadásból megindulva lőtte be a ziccert. 4-1!

 

Ezzel teljesen biztossá vált a Bayern győzelme, nem is lehetett alkalmasabb pillanat Alphonso Davies debütálására. A kanadai Coman helyett beállva négy perc lehetőséget kapott. A végén James Rodriguez szabadrúgásból épphogy elhibázta a kaput. Maradt a 4-1-es végeredmény, a Bayern hat ponttal ismét megközelítette a Dortmund csapatát. Jövő szombaton, 15:30-tól jóval nehezebb falat vár a csapatra: a Leverkusen otthonából kellene elhozni a három egységet.

Statisztika:

Bayern 4-1 Stuttgart | eredmenyek.com

Részletes összefoglaló:




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top