Bundesliga

Kovac: Nem szabadott volna veszítenünk | Reakciók: B04 3-1 FCB



A Bayer elleni mérkőzés reakciói – Kovac, Müller, Kimmich és Ulreich is nyilatkozott.

Egygólos előnyből 3-1-es vereséget szenvedtünk szombat délután a Leverkusen otthonában. A Mönchengadbach is győzött, ezzel gyengébb gólkülönbséggel már csak a tabella 3. helyén foglalunk helyet, öt ponttal megelőzve a negyedik Lipcse együttesét.

▪ Niko Kovac: Az eredmény nem tükrözi a pályán történteket. Ez egy intenzív meccs volt. Az első félidőben jól játszottunk, a Leverkusennél ez nem következett be. Be kellett volna biztosítanunk a mérkőzést, nem szabadott volna ezt elveszítenünk. Döntetlen is lehetett volna. Tudtuk, hogy a szünet után gázt adnak. A Leverkusen négyszer lőtt a kapunkra és három gólt szerzett. Összetettek akartunk lenni, a bekapott góloknál azonban jelentkezett pár hiba. (…) Az első félidőben nagyobb arányban kellett volna vezetnünk, majd pontosan az történt amit nem akartam. Megnehezítették az életünket. A kapott góloknak nem szabadott volna bekövetkezniük, ezért bosszúsnak kell lennünk.

A Dortmund mögötti hétpontos hátrányról: Alapvetően igaz, hogy pontokra és pontokra van szükségünk. Az egyetlen pozitívum, hogy a Dortmund sem szerezte meg a három pontot. Most hét pont hátrányunk van, de ez sem kevés. A maradék 14 meccsünket kell kihasználnunk, ami nem lesz egyszerű. Lényegében nem sok minden történt, kilenc pontos hátránynál biztosan nehezebb lenne. Soha nem adjuk fel, dolgozunk tovább.

Neuer sérüléséről: Nem tudom pontosan megmondani mikor tér vissza, nem vagyok orvos. Ha azt mondanám, hogy öt hónap, nagy lenne a lárma, ha azt, hogy csak öt nap, mindenki azt hinné fele olyan komoly a sérülése. Tény, hogy fájdalmai vannak. Különben játszott volna. Ha mezőnyjátékos lenne, talán játszott volna, de kapusként nagyon fontos a keze és az ujjai.

▪Joshua Kimmich: Nehéz egy vereségból jó dolgokat levonni. Tisztességes volt, de egyszerűen ki kell végeznünk az ellenfelet. Játékban hagytuk őket, nem voltunk eléggé fölényesek. Nem tudjuk megőrizni a vezetést. Tudjuk, hogy tudunk dominánsak lenni, a kvalitásaink megvannak ehhez – de túl ritkán tudjuk megmutatni, mennyire jók is vagyunk valójában.




▪ Thomas Müller: A mérkőzés az elejétől fogva intenzív volt. Tudtuk mi vár ránk itt. Jó lehetőségeink voltak, meg is szereztünk a vezetést. Majd egy szabadrúgásból bekaptuk az 1-1-et jelentő gólt. A második félidő nem olyan volt, mintha a Leverkusen szétfocizott volna minket. Nagyon vad meccs volt.

▪Sven Ulreich, Neuer sérüléséről: Azt hiszem azért pihent, mert a sérülése friss volt és az ujja bedagadt, fájdalmai voltak. Azt jelenleg nem hiszem, hogy szerdán játszani fogok. Egy-két nap pihenéssel Manu biztosan újra edzhet majd.

▪ Peter Bosz, a Leverkusen edzője: Szép meccset láthattak a szurkolók. Mindkét csapatnak győznie kellett, ezt láthatta az ember. Mindkét csapat előre játszott, nem volt egyszerű feladat számunkra. A hátrány után fontos volt, hogy felemelt fejjel próbálkozzunk tovább. Játékosaim a második félidőben bátran játszottak és nagyon jól végezték a dolgukat.

▪ Julian Brandt: Érzelmes meccs volt. Végem van, mert nagyon intenzív volt, sokat kellett futni. A Bayern egy nagyon, nagyon jó csapat. De ma szemmagasságban voltunk velük. Gólokat akartunk szerezni elől.

 

Kovac: Nem szabadott volna veszítenünk | Reakciók: B04 3-1 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top