Német Kupa

Dárdai: Ha jól beléjük harapunk, akkor van esélyünkMint ismert, a Niko Kovac vezette Bayern Münchennek Dárdai Pál csapatán keresztül kell továbbjutnia a német kupa legjobb nyolc csapata közé. A berliniek magyar mestere hétfőn meg is tartotta az ilyenkor kötelező sajtótájékoztatóját: „Otthon vár a jó kis borjúszelet, kérem siessünk. Ha kések zúgolódni fog az asszony.” – adta meg az alaphangot Pali, majd válaszolt a kérdésekre.

Hogyan lehet megfogni a Bayernt? Ha jól beléjük harapunk, ha nem hagyunk területet a kreatív játékosaiknak, odafigyelünk a pontrúgásokra, akkor van esélyünk. A Bayern egy topcsapat. 100 százalékot kell nyújtanunk. Ha ez sikerül, továbbjuthatunk a Bayern ellen is. Ha nem érjük el a határainkat, nehéz lesz, de ha csapatként jól dolgozunk, meg fogjuk kapni a lehetőségeinket – a Bayern ellen is.

Kupa? Amióta én vagyok az edző, mindig komolyan vettük a kupát. Soha nem blamáztunk, mindig jó ellenfél ejtett ki minket. Hasonló vár ránk szerdán is, de nem félünk a feladattól. Örülünk a kihívásnak!

Mi lesz a felállás? A felállás mindig fentről érkezik. Meg kell várnom a menedzsert, majd elmondja ki játszik és ki nem. Ezért nem tudok válaszolni. – viccelődött Pali, reflektálva talán Michael Preetz nemrégi nyilatkozatára, amelyben elmondta, folyamatos fejlődést, magasabb célokat vár el Dárdaitól és a Herthától.

És a taktika? Erényünk a cselekvési gyorsaság és a gyors kombinációk, ezeket akarjuk és kell is átültetni a játékunkba.

Büntetőrúgásokkal mi a helyzet? Az elmúlt hetekben nem igazán rúgattam sokszor a tizenegyeseket. Az elmúlt években annyit rúgtünk, hogy nem veszünk extra gyakorlatokat.

Bayern? Ha jó napjuk van, gyorsan lehet 0-3 is. Az, hogy most egyszer kikaptak, még nem jelenti azt, hogy rosszak.

Dárdai: Ha jól beléjük harapunk, akkor van esélyünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top