Német Kupa

Kovac: Kemény munka volt, le kell állnunk a hibáinkkal – Reakciók: BSC 2-3 FCB



A Hertha elleni, hosszabbítás után eldőlt kupanyolcaddöntő reakciói.

Niko Kovac:  Kemény munka volt. Senki nem kíván magának 120 percet, de ha nyerni tud az ember, ez mégis örömteli. A Hertha 9-10 emberrel védekezett, és ez sohasem egyszerű – három kapuralövésből két gólt szereztek, csakúgy mint a bajnokságban. Fontos győzelem volt. Egy angol hetet vereséggel kezdeni elég nehéz, kiváltképp Münchenben ahol mindig a győzelem az elvárás. Meglátjuk mit hoz nekünk a sorsolás. A következő meccs nehéz lesz a Schalke ellen.

A meccsről: Az első gól előtt büntetőt kellett volna adni nekünk. A második bekapott találat rajtunk múlt. Ezt ki kell elemeznünk. Gnabry egyenlítőgólja szenzációs és tökéletes volt, ma James is nagyon jól játszott. Az a labdabiztonság, amit ma bevetett, roppant fontos. Vele sokkal több kvalitással rendelkezünk.

A siker receptjéről: Le kell állnunk a hibáinkkal, túl sok könnyed hibát vétünk. Ha nem kapnánk mindig 2-3 gólokat, néha könnyebben nyernénk meg a mérkőzéseinket.

Hummels hibájáról: Ez megtörténhet. Mats látta a szeme sarkában Svent, meg is akarta játszani hátul, de nem volt meg a kommunikáció. Ez a hiba egy jó mérkőzésre sarkallt bennünket.

Lewandowskiról: Nem egyszerű 9-10 védekező játékos ellen. Egy gólt előkészített és a másikban is szerepet vállalt. Elégedett vagyok a teljesítményével.

A szélsőkről: Öt kivételesen jó szélsőjátékosunk van. Megvannak a minőségi választásaink. Sérülése után Franck Ribéry is nagyon jól teljesített.

A játékvezetőről: Tudom, hogy a játékvezetők is megpróbálják a legjobbjukat nyújtani, csakúgy mint ahogy megpróbálják a legjobbat a csapatukért az oldalvonal mellett. A negyedik játékvezető és én közöttem magasszintű kommunikáció alakult ki.

Serge Gnabry: Öröm mindenekelőtt. A Kupa mindig nehéz – a Hertha a végletekig küzdött, büszkék vagyunk a továbbjutásra. 1-0-ás hátrányból fordítottunk és kézben tartottuk a meccset, ennek ellenére mégis a semmiből jött az egyenlítés. Elkerülhető gólt kaptunk, de ez bárkivel megtörténhet, Mats jól játszott előre. Mindent megtettünk a győzelemért.

A mérkőzés emberének megválasztott Gnabry remek játéka mellett két góllal járult hozzá csapata eredményességéhez.

Niklas Süle: Egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Rögtön bekaptunk egyet, de azonnal megadtuk a megfelelő választ rá. Csapatként jól teljesítettünk ma és alig engedtünk lehetőséget. Berlinben soha nem egyszerű, de a Herthának a gólokon kívül nem nagyon voltak lehetőségei és sok hosszú labdát vágtak előre, át kellett törnünk magunkat rajtuk. A csapategység sokat számított a hosszabbításban. Mindig nagy nyugalommal játszottunk hátulról. Keményen meg kellett dolgoznunk, de megérdemelt győzelmet arattunk. Vissza akarunk térni ide, a döntőbe.

Dárdai Pál: Azt hiszem egy tisztességes mérkőzést szállítottunk, leszámítva azokat a szakaszokat, amikor nem voltunk felszabadultak. A csapat sokáig semlegesítette Gnabryt és Comant, de amikor Ribéry jött, már nem voltunk rá képesek, ő volt a nyerőember. A harmadik gólnál rosszul védekeztünk, öten álltak a kapuban. Taktikailag a maximumot hoztunk ki magunkból, nem tudok szemrehányást tenni a csapat számára. Jól küzdöttek. Még nem tartunk ott, hogy ilyen szituációban megverjünk egy Bayern, jó ellenféllel szemben kaptunk ki. A vezetés megszerzése után összetettebbnek kell lennünk. A csapat jól küzdött, büszke vagyok.

Davie Selke: Természetesen örülök a gólomnak a domináns Bayern ellen, kár, hogy végül semmire nem volt jó. Ki kell használnunk a kontralehetőségeinket. Fárasztó mérkőzés volt, mindent beleadtunk. Ha az ember győzni akar a Bayern ellen, akkor tökéletes napra van szüksége.

Kovac: Kemény munka volt, le kell állnunk a hibáinkkal – Reakciók: BSC 2-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top