Bundesliga

Niko: James klasszis, ez a legjobb érv a szerepeltetéséreA Bayern 47 éves horvát edzője a Schalke elleni szombat délutáni mérkőzést megelőzően válaszolt a sajtó kérdéseire.

Manuel Neuer esetleges szerepléséről, sérüléséről: A végső döntést mindig a játékos hozza meg. Ha azt mondja, képes játszani, akkor az edző és az orvosok feltételezik, hogy képes a játékra. Ha a játékos nem adja az áldását rá, az edzőnek el kell fogadnia és tiszteletben kell tartania ezt. Beszéltünk a Hertha meccs előtt, és azt mondta: Még nem. Valószínűleg a holnapi meccsen sem lép pályára. (…) Nehéz diagnózist felállítani, nem vagyok orvos, és a dokiknak is hallgatási kötelezettségük van. Nyilván kézsérülésről van szó. Meglátjuk, hogy mi lesz az Augsburg és a Liverpool ellen. Nem fogunk kockáztatni. Ha Manuel az orvosokkal lebeszélve zöld jelet ad, akkor beállíthatjuk őt. (…) Nem tudom mi történt az edzésen, csak arra emlékszem, hogy csütörtökön intenzív kapusedzésünk volt. Nem volt jele annak, hogy ott problémái lettek volna, ez másnap jelentkezett. A kezelőorvosaink, Wohlfahrt emberei gondoskodnak róla.

Hummels hibájáról a Hertha ellen: Hibák előfordulnak. Természetesen nem szabad megtörténnie, főleg ilyen kapitális hibáknak. Edzőként tehetetlen az ember, ez nem a taktikán, hanem a játékosok múlik, akik véthetnek hibákat. Csak az nem hibázik, aki nem hoz döntéseket. Mats ebben az esetben másképp lőtte be a szituációt. Talán a kommunikáció miatt történt meg. Ezért nem lehet a taktikát felelősségre vonni.

A Mönchengladbach jó szerepléséről: Abszolút számolok velük, mert abszolút jó szezont játszanak és Dieter Hecking és Max Eberl szuper munkát végeznek. A játékosaik aktívak, kezükbe akarják venni az irányítást. Ráadásul nincsenek hármas terhelés alatt, a kisebb sérüléseket egy hét alatt kitudják pihenni. Ez egy óriási előny. Eddig nem voltak a radaron, de most mindenki tudja, hogy oda tartoznak.

A Schalke elleni meccsről: Egy jól szervezett csapatot várok. Fel kell készülnünk arra, hogy türelemjáték lesz. Korán ki kell használnunk a lehetőségeinket, hogy időben eldöntsük a mérkőzés sorsát. A Schalkénak sok sérültje van.

Vajon ki jön ki győztesen a két fiatal edző párharcából? Kovac vagy Tedesco? Tedesco vagy Kovac?Fiete Arp leigazolásáról és karrierjéről: Semmi közöm nem volt hozzá, nem tudom mikor létesült a felek közötti kapcsolat. Ő egy nagyon jó játékos, a jó tehetségeket pedig a lehető leggyorsabban le kell igazolni – különben mások is érdeklődni fognak, ez történt Leroy Sanéval is, aki már nem a Bundesligában játszik. (…) Az ember nem mondhatja azt, hogy egy játékos semmit nem csinál a HSV-nél. A feljutás miatt különösen nagy ott a nyomás. Az, hogy a klubok fiatal játékosokat invesztálnak a klubjukba az, természetes, sokan csinálják ezt. Korán színre kell lépni, hogy a jó játékosokat kevés pénzért lehessen megszerezni. Levelet és pecsétet ide, hogy pár éven belül német válogatott lesz belőle.

Renato Sanchesről: Mindazok, akik szerződést írnak alá a Bayernnél, nem csak azért teszik, hogy jó fizetést kapjanak, hanem tudniuk kell azt is, hogy a konkurencia itt óriási. Ez a helyzet Renato Sanchesszel. Meg fogja kapni a lehetőséget.

James Rodriguezről: Ő egy nagyon jó focista, aki mindig játszani akar. Megpróbáljuk őt a sérülése után visszavezetni, látható is, hogy visszatér a ritmusba. A szakmai képességei kétségen kívüliek. Ha a képességeit a technikával és a taktikával is párosítani tudja, úgy fog játszani ahogy Berlinben, azaz klasszis módon. És ez a legjobb érv a szerepeltetésére.

Arjen Robbenről: Mindig elkezdi az edzéseket, de korán be is fejezi azokat. Arjen szeretne 100 százalékosan fájdalommentes lenni, hogy képes legyen a topteljesítményére. Jelenleg nincs azon. Ez bosszantja őt, legfőképp őt bosszantja. Dolgozunk rajta, hogy visszakapjuk őt – hogy meddig fog tartani, nem tudom megmondani – lehet, hogy gyorsan, de az is lehet, hogy eltart egy ideig. Nincs értelme jósolgatni. Arjen olyan, mint egy szeizmográf, azonnal érzi ha van valami, még a legkisebb bajt is. Nem érzi jól magát. Hogy most a hátával vagy a combjával van gond, azt nem tudom megmondani – csak azt, hogy még nincs velünk. Ez engem is bosszant és szomorúvá tesz.

A Hertha elleni győztes kupameccsről: A Hertha két kapuralövésből két gólt szerzett, jelenleg ez idegesít. Egyébként viszont egy nagyon jó mérkőzést nyújtottunk. Sokat megvalósítottunk a tervezettből, de mindig az egyéni kvalitások döntenek. A passzokat nem úgy érvényesítettük, ahogy elképzeltem. De 120 percig klasszis mérkőzést játszottunk. Nem volt olyan érzésem, hogy elveszíthetjük ezt a mérkőzést. Hozzáállás, szenvedély, összetartás – minden passzolt.

A védelem belsejéről: A középhátvédek többet futnak, mint a többiek, ezért az erőnek és a kitartásnak érvényesülnie kell. Ha egy kapus és egy védő hibázik, legtöbbször gól születik. Nem szabad ujjal mutogatnunk a másikra, ez egy láncolat. Fontos, hogy a hibák után ne állítsuk sarokba a játékosokat. Mindenki hibázik, Jerome hibázott, Niklas is, Mats is. De ők mindannyian az én játékosaim. Meglátjuk, hogy megnyerjük-e a mérkőzést – az mindegy kivel.

A nyomásról: Mindig túl kell teljesítenünk magunkat, minden meccsen ugyanakkora a nyomás. Bajnokok akarunk lenni, meglátjuk, hogy végül sikerül-e. Meggyőződésem, hogy a kupában lejátszott 120 perc nem lesz hatással a mérkőzésre.

Niko: James klasszis, ez a legjobb érv a szerepeltetésére
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top