Akadémia

Félix, Hannibal, Cherki – fiatalok a célkeresztben?



Többnél több fiatal tehetséget hoznak szóba manapság a Bayernnel, nem véletlenül: A klub új, Hasan Salihamidzic fémjelezte filozófiájának egyik fontos eleme, hogy a legnagyobb ígéreteket időben kell elcsábítani – ha szükséges, akkor nagyobb összeget is áldozva erre. A Bayern természetesen próbálja minimalizálni a kiadásokat, de úgy tűnik már hajlandó jobban is a belenyúlni a pénzeszsákba – 40 milliót is kiadna a 18 éves Odoiért, vagy 80-at a még mindig fiatalnak számító 22 éves világbajnok Lucas Hernandezért. A fiatalításnak és az ezzel járó szemléletváltásnak az ékes példája még a Brazzo által leigazolt 18 éves, profik közé szánt Davies és a szintén 22 éves, szintén világbajnok Pavard is, akik összesen szintén 50 millióba kerültek a Bayernnek. Hogy mennyire válnak be és vételáruk hányszorosát érik a közeljövőben, az majd kiderül. De nem csak közvetlenül a proficsapatba tervez a klub, a vételárak emelkedése miatt a fiatalabb rétegek között is kutatja a legnagyobb ígéreteket a Brazzo stáb, befektetésszerűen spórolva ezzel a jövőben esedékes kiadásokon. Fiete Arp leigazolásának a híre után most újabb csiszolatlan gyémántok jelentek meg a sajtóban a Bayern kapcsán. Nem tudhatjuk melyikből lesz valami, úgyhogy inkább beszámolunk róla.



A német Rekordbajnok ügyeiben általában hiteles BILD információi szerint érdeklődünk a Monaco 16 éves középpályása, Hannibal Mejbri iránt, aki kora ellenére a klub U19-es csapatában, illetve az U16-os francia válogatottban játszik. Állítólag technikás és gyors játékos, apja szerint 2021-ig szóló szerződése ellenére távozni szeretne – a Manchester Unitedbe való átigazolás meghiúsult, a lap feltételezi, hogy a Bayernnek nagyobb esélye lehet nála.

A portugálok is írtak egy potenciális Bayern érdeklődésről: Az O Jogo szerint a bajorok (és a Dortmund is) megfigyelőt küldtek a szerdai Benfica – Sporting (2-1) portugál kupaelődöntőre. Azt konkrétan nem írták, kit tanulmányozhatunk, de a Sport BILD korábbi híre szerint főleg a zöld-fehérek 19 éves szélsője, Európa egyik legnagyobb tehetségének tartott Joao Felix játéka érdekelhette a Bayernt.

Természetesen a következő játékos is francia nemzetiségű, a L’Equipe szerint több európai nagycsapat, a Juventus, az Ajax, a Milan és a Barcelona mellett a Bayernt is érdekli a Lyon 15 éves támadóközéppályása, Mathijs Rayan Cherki. Hannibal Mejbrihez hasonlóan ő is a nagyobbakkal játszik: az Olympique U19-es, Youth League csapatában háromszor is játszott idén, egyszer be is talált. Cherki kétszer lépett pályára az U16-os nemzeti válogatottban. A klubja nagy reményeket fűz hozzá, Aulas elnök megakarja tartani őt.

Félix, Hannibal, Cherki – fiatalok a célkeresztben?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top