Bundesliga

Lewandowski jubilált, lépett a klub örökranglistáján is



Robert Lewandowski 2019-ben is tevékeny részt vállal a Bayern góljaiból, bár egyelőre az asszisztokkal áll jobban – idei 5 tétmeccsén 3-szor talált be és 5-öt készített elő, összességében pedig már 13 találatnál és 10 előkészítésnél jár. Tegnapi 1-1 gól/gólpassz kombójával a Bundesliga kanadai tabellájának első helyére lépett, megelőzve Marco Reust, akinek csak a gólpassza egyel kevesebb a polákénál. A bajnoki góllövőlistán kiélezettebb a verseny, mint az elmúlt években, a frankfurti Luka Jovic 14 góllal vezet, de Reus, Alcacer, Haller és Werner is szorosan ott van az élbolyban.

[expand title="A Bundesliga kanadai táblázatának jelenlegi állása"]

Forrás: Kicker

[/expand]

Lewandowski legutóbbi, Schalkénak lőtt gólja jubileumi jelentőségű volt, ugyanis ez volt a 100. amit az Allianz Arénában szerzett – nála többször természetesen senki nem talált be a már 14 éves stadionban. Egyidőben ez volt Lewa 119. bajnoki gólja, amellyel a német Rekordbajnok örökranglistájának harmadik helyére kúszott fel, beállítva Roland Wohlfahrt teljesítményét – már csak ketten, Gerd Müller (365) és Karl-Heinz Rummenigge (162) lőttek több gólt nála.



Ami az örökös Bayern-gólranglistát illeti, Thomas Müller egyelőre 5 góllal Lewa előtt jár, hamarosan itt is előrébb léphet a lengyel.

[expand title="A Bayern örökös góllövőlistája"]

Forrás: Transfermarkt

[/expand]

Az örökös Bundesliga-góllövőlistát illetően a 30 éves, 193 gólos támadónk már csak egyetlen találatra van a bajnokság történelmének legeredményesebb idegenlégiósa, Claudio Pizarro mögött.  Nem kérdés, hogy a Bayern jelenlegi ékje hamarosan átveszi ezt a megtiszteltetést a még mindig aktív 40 éves peruitól. Meccsenkénti átlagot tekintve Robert 0,7 gólos a ligában, nála csak Gerd Müllernek voltak jobb mutatói (0,85 gól).

[expand title="A Bundesliga örökös góllövőlistája"]

Forrás: Transfermarkt

[/expand]

Lewandowski jubilált, lépett a klub örökranglistáján is
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top