Német Kupa

Német kupa: A Heidenheimet fogadjuk az elődöntőbe kerülésért



A Dortmundi Futballmúzeumban megrendezett vasárnapi Német kupa-sorsoláson kiderült, hogy a Leverkusent az előző körben kiejtő másodosztályú Heidenheim lesz a Bayern München következő ellenfele. Ráadásul az április 2/3.-ai negyeddöntőt a sorsolás szerint a müncheni Allianz Arénában meccselik le a felek, akik a történelem során még soha nem mérkőztek meg egymással.

A Bundesliga II-ben is igen jól vitézkedő Heidenheim jelenleg a negyedik, csak három ponttal vannak lemaradva a listavezető HSV mögött. A kupában a Jeddeloh (5:2), a Sandhausen (3:0) és a Bayernt 3-1-re elintéző Leverkusent ejtette ki hazai pályán 2-1-re, míg a Bayern a Rödinghausen (2:1), a Drochtersen/Assel (1:0) és a Hertha (3:2) csapatain keresztül jutott a legjobb nyolc közé.

A Heidenheim vezetője, Holger Sanwald reagált a sorsolásra: „Örülünk, hogy a negyeddöntőst most a német Rekordbajnokkal vívhatjuk meg. Természetesen jobban örültünk volna egy hazai meccsnek, főleg egy ilyen értékes ellenféllel szemben, amelyet papíron osztályokkal magasabb szinten jegyeznek. Ettől függetlenül a csapatunk mindent megtesz azért, hogy ebből a Dávid és Góliát párosításból a lehető legjobban jöjjünk ki.”

A NÉMET KUPA PÁROSÍTÁSAI:

Bayern München – Heidenheim
Schalke 04 – Werder Bremen
Paderborn – Hamburg
Augsburg – Leipzig

Német kupa: A Heidenheimet fogadjuk az elődöntőbe kerülésért
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top