Bundesliga

Kovac: Neuer opciót jelent az Augsburg ellen



Niko Kovac a péntek esti, Augsburg elleni mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Robben és Tolisso kivételével mindenki edzett és be is vethető pénteken. Manuel Neuernek nincsenek panaszai, így ő is opciót jelent számunkra.

Neuerről: Manuel egy ambíciózus kapus – azok akik ennyi mindent elértek, különleges ambícióval kell rendelkezniük, többet kell tenniük, mint a többieknek. Nem újdonság számára ez a helyzet. Azokon a meccseken, amelyeken nem játszott, az egyedül az ő döntése alapján született meg. Mindig a játékosé az utolsó szó. Manuel készen áll.

Az Augsburg elleni meccs fontosságáról: Nincs okunk arra, hogy bárkit is pihentessünk az Augsburg ellen, számomra ez egy nagyon fontos mérkőzés. Elegendő időnk lesz regenerálódni, nem akarjuk alábecsülni az ellenfelet. Mindenki tudja, hogy ha két-három napra is, de két pontra zárkózhatunk fel a Dortmund mögé. Ez a célunk!

Az ellenfél edzőjével, Manuel Baummal való kapcsolatáról: Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, több szemináriumon is voltunk együtt. Manuel egy nagyszerű fickó, egy remek srác, akinek mélyről sikerült felemelkednie.

A Liverpool elleni meccsről: A Liverpool ellen fogunk játszani. Tavaly döntősök voltak és egy kicsit több pénzt adtak ki nálunk. Egy kis szerencse fog dönteni. Mindkét klubnak topcsapata van, apróság fognak dönteni a mérkőzésen. Egyáltalán nem rossz számunkra, hogy a Liverpool pár napos szünetet tart, nem lesznek annyira ritmusban, mint mi.

Jürgen Kloppról: Játékosként a másodosztályból ismerem, ő Mainzban, én pedig Berlinben játszottam. Nagyon átéli a dolgokat, résen van, nem adja fel – ez teszi őt hitelessé és szimpatikussá. Ő egy harcos típus, aki a végsőkig megy és ezt a csapatán is látja az ember.

A 2021-es müncheni BL-rendezés lehetőségéről: 2012 óta sok idő telt el, de nem szabad ilyen távlatokban gondolkodni. 2012-ben én is itt voltam a stadionban. Jó ötletnek tartom. Nem sok stadion néz ki úgy, ahogy a miénk. Örülnék, ha megkapnánk a rendezés jogát – ez a játékosok és a klub számára is egy ösztönző motívum lenne.

Egy kapott gól nélküli meccs fontosságáról: Világos, ha sok gólt szerzel, a támadók örülnek. Ha kapott gól nélkül hozunk le egy meccset, akkor a kapus és a négy védő boldog. Tartom, hogy a bajnokságot a védelmek nyerik. Kívánom, hogy pénteken győzzünk, lehetőség szerint kapott gól nélkül. Számomra védekezni sokkal egyszerűbb, mint támadni.

Ulreichről: Ha az ember Manuel Neuer mögött másodikszámú kapus az FC Bayernnél, akkor viszonylag egyszerű megérteni milyen feladattal áll szemben. Svennek mindig készen kell állnia, ezt az itt töltött időszakában is bizonyította. Mindig rendelkezésünkre állt, ha szükségünk volt rá.

Kovac: Neuer opciót jelent az Augsburg ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top