Bajnokok Ligája

München is pályázik a 2021-es BL-döntőre



Az FC Bayern és München városa reméli, hogy 2012 után ismét a Bajor fővárosban rendezik meg a Bajnokok Ligája döntőjét – a pályázatról február 13-án, részletes megbeszélés után döntött végleg a városi önkormányzat. „München számára nagyon helyesnek tartom, hogy pályázunk. Támogatni fogom ezt – hogy eredményes lesz-e, azt majd meglátjuk.” – nyilatkozta Dieter Reiter főpolgármester. A szándék nem újkeletű, Rummenigge november végén már megerősítette, hogy hivatalosan is pályázni fognak a 2021-es BL-döntőre. A rendezés költségeit 8 és fél millió euróra saccolja a város.

A 2021-es BL-döntő rendezésére vonatkozó anyagot péntekig kell benyújtani az UEFA felé – az eddigi egyetlen konkurens Szentpétervár városa, amely a 2018-as VB-re készült 64 ezres Kresztovszkij Stadionban adna otthont a finálénak.

Münchenben eddig két Bajnokok Ligája döntőt rendeztek, az elsőt még az Olimpiai stadionban: Ott a Dortmund 3-1-es győzelmet aratott a Juve felett. 2012-ben a Bayern élt át óriási drámát, amikor hazai pályán, büntetőrúgások után maradt alul a Chelsea ellen… Hogy lesz-e újabb lehetőség a Finale Dahoam-ra, az május 29-én Bakuban fog eldőlni.

München is pályázik a 2021-es BL-döntőre
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top