Bundesliga

Küzdelmes három pont a bajor derbin, vezéráldozattal | Összefoglaló: FCA 2-3 FCB



A Bundesliga 22. fordulójának pénteki napján Augsburgba látogattunk, ahol a tabella alján álló kiscsapat rendesen megforgatta a rekordbajnokot a ‘Pool elleni rangadó főpróbáján. Coman megsérült.


| Felállások:

AUG: Kobel – Schmid, Oxford, Danso, Stafylidis (Richter, 69′) – Moravek (Koo, 78′), Khedira – Ji, Gregoritsch, Max – Cordova

FCB: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Thiago (Martínez, 82′), Goretzka – Gnabry (Ribéry, 64′), James (Müller, 56′), Coman – Lewandowski

Gólok: Leon Goretzka (öngól, 1′), Dong Won Ji (24′), illetve Kingsley Coman (17′, 45+3′), David Alaba (53′)


Müller ismét kimaradt a kezdőből. Világbajnok támadónk hét találatot szerzett már az Augsburg ellen. – Forrás: @FCBayernEN/Twitter


| A mérkőzés összegzése:

A Schalke elleni 3-1-es győzelem után két változtatást eszközölt Niko Kovac a Bayern kezdőjén: Sven Ulreich helyére csapatkapitányunk, Manuel Neuer került be, valamint Hummels mellé most nem Jerome Boateng, hanem Niklas Süle szállt be.

A bíróhölgy, Bibiana Steinhaus sípszója után a hazai gárda elhúzott a bal oldalon, majd a tavalyi év gólpasszmesterei közé bejutó Philipp Max beadását követően a januári hónap legjobbjának választott Leon Goretzka kotort be egy balszerencsés öngólt. Mindössze 14 másodperc telt el a mérkőzésből.


1:0 – Leon Goretzka (öngól, 1′)


A Bayern ezután nagy nyomást erőltetett az Augsburgra, amely vezető gólja után negyedóráig volt képes előnyben maradni. A 17. percben Kimmich a jobb szélen eszközölt egy beadást, amelyre Kingsley Coman nagyszerűen érkezett és bekotorta az egyenlítő gólt.


1:1 – Kingsley Coman (17′)


A Bayern meccseire a közelmúltban jellemző gyors gólváltás ismét előjött – a fehérben játszó hazaiak újra betaláltak. Manuel Neuer ismét semmit sem tehetett, Süle nem érte el a labdát, a koreai Ji viszont elképesztő erővel bombázta a léc alá a játékszert.


2:1 – Ji Dong Won (24′)


A vendéglátó együttes fiatal kapusát csak könnyed labdákkal tornáztattuk, viszont a 34. percben Lewandowski egy felsőlécre pattanó fejessel is tudott veszélyeztetni. Coman élénken mozgott a balszélen, a félidő legvégén pedig küldött egy balost Kobel csukái közé, amivel négygólos döntetlenre módosította az állást. Ezzel ballagott az öltözőbe a két tizenegy.


2:2 – Kingsley Coman (45+3′)


A bajor derbi második játékrészét offenzívan kezdte a a Bayern, az 53. minutumban pedig oda is szögezték az Augsburg játékosait saját kapujukhoz. Osztrák balhátvédünk, David Alaba éles szögből próbálkozott egy passzsorozat után, lövése pedig beakadt, így 3-2-es vezetést szereztünk.


2:3 – David Alaba (53′)


Az összecsapáson nem túl acélosan focizó James helyére közben Müller jött, aki pár perc múlva egy félpályás szólót vágott le, de lövését védte Kobel. Érdekességképpen az ellenfélnél beállt a 21 éves Marco Richter is, aki a Bayern akadémiáján töltött el nyolc esztendőt. A harcos hajrában már nem talált be egyik fél sem, noha a müncheniek többször is közel álltak a gólszerzéshez.

Coman a 90. percben csúnyán elesett és az orvosi stáb segítségével tudott csak lemenni a pályáról. Szurkolunk, hogy ne legyen komoly a sérülés, hiszen fájdalmai mellett a legfontosabb időszakban esne ki a francia.

A Bayern így hétfőig biztosan két pontra megközelíti a Dortmundot, ők a Nürnberggel fognak játszani 18-án. A csapat számára kedden érkezik 2019 első igazi nagy megmérettetése, a Liverpool otthonába látogatunk, a szenzációs hangulatú Anfieldbe. Telt ház előtt Anglia első helyezettjével csatázunk a kupaesten.


| Statisztikák:

Forrás: Eredmények.com

Küzdelmes három pont a bajor derbin, vezéráldozattal | Összefoglaló: FCA 2-3 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top