Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry szívesen maradna: Szerelmi románc van közöttünkA Bayern 35 éves legendája a L’Equipnek adott interjújában a szerződéshosszabbítás lehetőségéről, a 2013-mas Aranylabda választásról és a hazai megítéléséről is beszélt.

A jövőjéről: Meglátjuk, hogyan alakulnak az elkövetkezendő hetek – összeülök a vezetőséggel és az ügynökömmel Alain Migliaccioval. Folytatni fogom a Bayernnél, ha továbbra is mindent ki tudok adni a klubért. Szükségem van erre az adrenalinra. Őszintén fogunk beszélni egymással. Tudom, hogy van esélyem a maradásra, de a döntés a Bayernnel való megbeszélés után dől el. (…) Életem egyharmadát és pályafutásom kétharmadát töltöttem el Münchenben. Hálás vagyok, amiért a Bayern elfogadott olyannak, amilyen vagyok. (…) Soha nem fogom megcsalni a klubot. Egy igazi szerelmi románc van közöttünk. Az FC Bayern és Ribéry egy pár. Ebben a sportágban ritka az ilyesfajta hűség, büszke is vagyok erre. A pályán mindig mindent megtettem a klubért, rekordokat döntöttem, történelmet írtam. Ha távozom, Istenként fogok távozni. (…) Még mindig van bennem tartalék, továbbra is képes vagyok a játékra. Játszani akarok és jól akarom érezni magam. Háromnaponta akarok játszani. De ha elhagyom a Bayernt, visszatérek – nem játékosként, hanem másik szerepben, ez szerepel a szerződésemben is.

Sorry, there are no polls available at the moment.

A 2013-mas Aranylabda választásról: Az az igazásg, hogy már én is győztesnek hittem magam. Még ma is azt gondolom, hogy megérdemeltem volna az Aranylabdát. Amikor megtudtam, hogy Cristiano és Messi mögött harmadik lettem, az olyan volt, mintha egy ütést mértek volna a fejemre – borzasztó igazságtalanságként éltem át. Tízezerszer tettem fel magamnak a kérdést: Miért nem én? Minél többet gondolok rá, annál inkább fel vagyok háborodva.Az Alabával való kapcsolatáról: Szeretek kötődni a fiatal játékosokhoz. Szeretném, hogy sikeresek legyenek. Sok fiatalnak segítettem már a klubnál. David Alabát akkor vettem a szárnyaim alá, amikor 15 vagy 16 éves volt. (…) Amikor látta, hogy szép órám vagy autóm volt, ő is akart egyet. De mondtam neki, hogy dolgoznia és játszania kell érte. Küzdeni kell azért, hogy gazdag legyen.

Az 1200 eurós aranysteak esetéről és a megítéléséről: A magánéletemben azt csinálok amit akarok. Ítéljenek meg a labdarúgás alapján! Egyes sajtóorgánumok ezekre várnak, de soha nem beszélnek a teljesítményemről és a „szavatosságomról”. Arról beszélnek, hogy mit eszek. Kit érdekel, hogy mit eszem? Ők csak szórakozásból bosszantanak engem. (…) Mindent, amim van, magamtól szereztem. Nem leszel 12 évig kezdő, ha nem vagy komoly és nem dolgozol keményen. Ezért nem szeretem az ilyen keserű embereket, akik nem tudják ki az a Franck Ribéry. (…) Franciaországban mindig keresték mivel köthetnek belém. Tudom, hogy a labdarúgáson kívül csináltam hülyeségeket, de ez mindenkire igaz. Rengeteget tettem a válogatottért, de voltak csapattársaim és hírességek a francia labdarúgásban, akik ellenek voltam. Ki nem állhatom a képmutatókat.

A BL-ről: Három Bajnokok Ligája döntött játszottam, ebből egyet megnyertem, kettőt elveszítettem a csapattal. Ha nem vagyunk olyan balszerencsések az elődöntőben, több fináléban is ott lehettünk volna. Álom lenne utoljára megnyerni a serleget.

Álmod váljon valóra Franck!

Ribéry szívesen maradna: Szerelmi románc van közöttünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top