Interjúk és nyilatkozatok

Kovac: Lewa igazi csapatjátékos lett idénA bajnokság hivatalos oldala kérdezte Kovácsot néhány témáról, melyekre a horvát örömmel válaszolt.

Bundesliga.com: Niko Kovac, hogyan értékelné eddigi 7 hónapját a Bayern edzőjeként?

Kovac: „Frankfurtból Münchenbe váltani egy hatalmas ugrás. Úgy gondolom, az első hét hónap nagyon mozgalmasnak bizonyult, sok mindent átéltünk, egyszer fent, egyszer lent stílusú volt. Most épp fent vagyunk és azt kívánom hogy ez maradjon is így, ameddig csak lehet.”

Felnőtt a feladathoz?

„Minden edző – mint minden ember – fejlődik az évek során. Ez nálam is így van. Sokat éltem meg itt és igyekeztem ezekből a tanulságot levonni, hogy fejlődjek a csapat érdekében.”


Related image

Forrás: dailyadvent.com


Mennyiben változott a Bayern ahhoz képest amikor ön is itt játszott?

„Minden sokkal nagyobb lett. Ha a szociális média jelenlétét, a szurkolók és a klubtagok számát vesszük, minden megsokszorozódott az én időmhöz képest. Nem egyszerű ezzel azonosulni. Mindegy, mi történik, lehet lényeges vagy lényegtelen, mindenről tudósítanak. Azok a dolgok amik ma fontosak, a mi időnkben senkit nem érdekeltek. Manapság minden semmiségből történetet kreálnak.”

Mi a véleménye a a bajorok idei szokatlan, üldöző szerepköréről?

„Ez egy különleges szituáció, amiben a Bayernnek az elmúlt 6 évben nem volt része. De most ez van. A többi klubnál sem alszanak, ők is továbbfejlődnek. Nem vagyunk elégedettek ezzel a szituációval, szeretnénk elsők lenni. De igyekszünk a legjobbat kihozni a helyzetből. Megpróbáljuk a legjobb teljesítményt nyújtani, hogy a BVB előnyét ledolgozzuk. Biztosak vagyunk benne, hogy a bajnokság végig kiélezett marad és reméljük, hogy a végén mi kerülünk ki győztesen.”

Hogyan látja az új generáció fejlődését melybe Kimmich ,Goretzka és Gnabry is tartozik?

„Ők mind top német tehetségek, akik a korosztályos csapatokban már bizonyították, milyen képességekkel rendelkeznek. Nem véletlen, hogy mind a hárman már a felnőtt válogatott tagjai.

Ez az amit az FC Bayern szeretne: fiatal tehetséges német játékosokat a csapathoz csábítani. Az említett három játékos esetében ez sikerült. Idetartozik továbbá Niklas Süle is. Biztos vagyok benne hogy ezek a játékosok nem csak a Bayern, de a nemzeti válogatott jövőjét is jelentik.”


Forrás: bundesliga.com


Mit várhatunk Alphonso Daviestől?

„Alphonso egy nagy észak-amerikai tehetség, aki még csak most bontogatja szárnyait. Először integrálódnia kell, meg kell barátkoznia a német mentalitással, a német nyelvvel. a játékstílussal, valamint annak intenzitásával. Biztos vagyok benne, hogy ez hamar sikerülni fog neki. Meg vagyok róla győződve, hogy előbb vagy utóbb fontos része lesz a Bayernnek. Technikájával, sebességével megtestesíti a modern futballt.”

Hogyan képzeli el a csapat jövőjét?

„Ez mindig egy folyamat. A játékosok csak egy bizonyos korig tudnak játszani. Mindig fontos a vérfrissítés, a legfontosabb viszont a minőség. Nincs értelme fiatal játékosokat beépíteni, amennyiben nem rendelkeznek a megfelelő kvalitásokkal. Úgy gondolom, Frankfurtban bebizonyítottuk, hogy ezeket az átmeneteket jól le tudjuk vezetni, nem csak egy, de több egymást követő szezonban is sikerült véghezvinnünk. Ezért is biztosak vagyunk abban, hogy itt Münchenben is sikerülni fog, és egy olyan csapatot építünk fel, amely nem csak 1-2, hanem 10 évig is képes lesz az eredményeket szállítani.”


Image result for kovac lewandowski

Forrás: NB


Hol foglal helyet Robert Lewandowski a klub hierarchiájában?

„Robert egy abszolút húzójátékos. A lengyel válogatott csapatkapitánya. Hozzáállása, és kvalitásai példaértékűek. Meglövi a góljait, de úgy gondolom, hogy ebben a szezonban nagyon sokat tesz a csapatért is. Pályafutása során még sosem készített elő annyi gólt, mint az idei szezonban, képességeivel maximálisan a csapat érdekeit szolgálja és a támadások mellett részt vesz a védekező munkában is. Természetesen nagyon fontos tagja a csapatnak, valamint nekünk edzőknek is.”

Milyen helyet fog elfoglalni Lewandowskki a Bundesliga történetében?

„Ő egy klasszis, aki Dortmundban és itt Münchenben is rengeteg gólt szerzett. Talán nem jut Gerd Mülleri magasságokba, de mindenképp meg fogja próbálni. Ő nekem a világ top három játékosa közé tartozik és mind boldogok lehetünk itt Münchenben, hogy ami csapatunkban játszik.”

via bundesliga.com

Kovac: Lewa igazi csapatjátékos lett idén
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top