Egyéb

Új arénát kap a Bayern kosárcsapata és müncheni hokisok



München város, az FC Bayern, a SAP és a Red Bull képviselői csütörtökön mutatták be a bajor főváros új, multifunkcionális Aréna látványterveit, amelyet egy dán építészeti iroda tervei alapján húznak fel 2021 nyarára az Olympiaparkban. Az egyelőre név nélküli Aréna befogadóképessége 11.500 fő lesz.

Uli Hoenes: Ha nemzetközileg még közelebb akarunk kerülni a nagycsapatokhoz, szükségünk van egy olyan arénára, amelyben 10-11 ezer néző is helyet foglalhat. (…) Ez több lesz, mint egy nagyon modern aréna, amelyben a szurkolók, sportolók és a kosárcsapatunk jól érezheti magát. Biztos vagyok benne, hogy ez a sportaréna, a bezöldített tetejével együtt egy építészeti látványosság és egy nyereség lesz München városának.

Az Aréna elsősorban a Red Bull München jéghokicsapatnak és a Bayern kosárcsapatának ad majd otthont, mindkét együttes aktuális bajnoknak mondhatja magát a német elsőosztályban. A bruttó 62.500 négyzetméterű területen további három fedett jégpálya is lesz a nem versenysportolók számára. A kb. 100 millió eurós költségekről a Red Bull gondoskodott, az FC Bayern és München város bérlőként fogják használni az új létesítményt. A Bayern első körben 15 éves bérleti szerződést kötött a nagyvállalattal.

A szupermodern és sokoldalú Aréna nevéről a közönség dönthet, 2019. március 4-ig bárki leadhatja az ötletét ezen a linken. Az elnevezésről a Red Bull, a Bayern Basketball és a SAP képviselőiből álló zsűri fog dönteni.

Új arénát kap a Bayern kosárcsapata és müncheni hokisok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top