Egyéb

A ’99-es BL-döntő emlékére jön a MU-Bayern legendák meccse



A Bayern München és a Manchester United legendás játékosai pontosan 20 évvel a felejthetetlen ’99-es döntő után, az Old Traffordon játszanak egy barátságos mérkőzést.

A München számára a meccs a történelem egyik legmegrázóbb veresége volt, ezzel szemben a manchesteriek a legnagyobb sikerükként könyvelték el az estét. A német rekordbajnok a 90. perc lejárta után még Basler korai szabadrúgásgóljával 1:0-ra vezetett, viszont a United a történelem egyik legnagyobb fordítását végrehajtva 2-1-re nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A mindent eldöntő gólt, egyébként az angol csapat jelenlegi edzője, a norvég Ole Gunnar Solksjaer szerezte a 93. percben, míg az egyenlítés Teddy Sheringham nevéhez fűződik a 91. percből.

A legendák meccsét pontosan 20 évvel később, 2019 május 26-án fogják játszani Old Traffordon. A barátságos mérkőzés a jó cél érdekében jön létre, ugyanis mindkét csapat a Manchester United alapítványának fogja ajándékozni a bevételeit.

„Ez egy nagyszerű esemény, amire már nagyon várunk” – mondta a Bayern legendás kapitánya, Lothat Matthäus. Ő, és Giovane Elber, aki sérülés miatt nem tudott részt venni a döntőn, már most jelezték a mérkőzésen való részvételüket. Keresztszalag-szakadés miatt nem tudtam játszani az 1999-es döntőben. Annál jobban örülök, hogy ezúttal ott lehetek ebben a nagyszerű stadionban.”  – mondta a brazil.

A United oldaláról Sir Alex Ferguson, a Vörösek ikonikus edzője már jelezte, hogy ott lesz az oldalvonal mellett, és nagyon várja már ezt a különleges napot az Old Traffordon. Hogy Matthäus és Elber mellett mennyien és kik jönnek össze az akkori gárdából, az egyelőre kérdéses.

A ’99-es BL-döntő emlékére jön a MU-Bayern legendák meccse
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top