Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Apró részletek és a napiforma fog dönteniA Bayern 35 éves holland klasszisa a DailyMailnek adott interjút és többek között beszélt a Pool elleni meccsről, a távozásáról, Mourinhoról, Guardioláról is. A BILD kivonatát dolgoztuk fel.

A Liverpool elleni BL-párharcról: Már nincsenek fiatal játékosaink, inkább egy nagyon tapasztalt csapatunk van. Mindenki tudja, hogy az Anfield Roadon uralkodó hangulat Európa legjobbjai közé tartozik, ezzel természetesen tisztában vagyunk, de megszoktuk, hogy nagy stadionokban hasonló szurkolók előtt lépünk pályára. Az ilyen topmérkőzéseken nincsenek nagy titkolózások, csak apró részleteken múlik és azon, hogy ki lesz aznap a jobb formában. Ha engem kérdeznek melyik Európa legrosszabb stadionja, akkor valószínűleg a liverpooli az (nevet).

Arról a döntésről, hogy elhagyja a Rekordbajnokot: Nagy lépés volt ennél a nagyszerű klubnál tíz nagyszerű évet követően ezt a döntést meghozni, de miután megtettem és nyilvánosságra hoztam, megkönnyebbültem. Az első nagy döntés ezzel megszületett – most jön majd a második.

A híres mozdulatsoráról: Ha megfelelő pillanatban csinálja az ember, még mindig meglepődnek rajta. Az időzítés a kulcs, mindig. A feleségem néha azt mondja, nagyon büszke lehetek erre, mert mások mindig azt mondják, hogy ez az én védjegyem: befelé mozogni és gólt szerezni.
A koráról: Az elnökünk, Uli Hoeness mindig azt mondja nincsenek fiatal vagy idős játékosok, csak jók és rosszak. Már nem vagyok fiatal, legalábbis a labdarúgáshoz nem. De továbbra is Európa egyik legjobb klubjában játszom. Ez különleges dolog, amelyet ki kell élveznem.

A szakmai céljairól: Jómagam is izgatott vagyok, hogy hol leszek a következő szezonban. Talán Angliában, talán Spanyolországban, esetleg máshol – tényleg bármi lehet. Meglátjuk.

Egykori edzőiről, Mourinhoról és Guardioláról: Mourinho nagyszerű edző volt, aki sokat tett a csapatszellem érdekében, ráadásul 2005-ben, 50 év után nyertük meg először a bajnoki címet a Chelseavel. Számomra nagyszerű lépés volt, 20 évesen először játszottam külföldön. Az embernek gyorsan alkalmazkodnia kell, mindenekelőtt pedig nagyon gyorsan fel kell nőnie. Ami Pep Guardiolát illeti, nagy rajongója vagyok. Számomra ő a jelenlegi legjobb edző. 29 éves voltam, amikor érkezett – normál esetben az ember azt hiszi, hogy ebben a korban már nem igazán képes fejlődni. De játékosként továbbfejlődtem és pár apróságban javultam is nála. Ez az érdekes. Guardiola szereti a focit. Szereti a labdabirtoklást és nem szereti, ha nyomozzuk a labdát. Egyszerűen érdekes, hogyan éli meg és lélegzi be a nap 24 órájában a futballt.

Jürgen Kloppról: Az embernek dolgoznia kell vele, hogy valami konkrétat tudjon mondani róla. De természetesen kívülállóként is látszik a futball iránti szenvedélye. Dortmundban bizonyított, most Liverpoolban teszi ugyanezt.

Egy lehetséges edzői karrierről: Még nem. Nem tudom még meddig játszom. De mindig is mondtam, hogy addig folytatom, amíg élvezem, és ameddig fizikálisan is elég jól érzem magam hozzá.

Arjen Robben továbbra sem fitt, november óta egyetlen mérkőzést sem játszhatott – a Liverpool elleni első mérkőzésen biztosan nem, a március 13-ai visszavágón talán már ott lehet a pályán.

Robben: Apró részletek és a napiforma fog dönteni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top