Bajnokok Ligája

Niko: Ha a Pool 140 százalékot nyújt, nekünk 150-et kell

A Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő odavágó kapcsán Niko Kovac és Thiago Alcantara vett részt sajtótájékoztatón.

THIAGO ALCANTARA:

▪ A középpályáról és a szerepköréről: Az edzőnek kell eldöntenie ki játszik a középpályán. Sok jó játékosunk van ebben a pozícióban – mindegy ki lép pályára, a saját játékunkat kell játszanunk. Nem az én feladatom eldönteni a szerepemet, arra kell hallgatnom, amit az edző mond – én csak focizom.

▪ A meccsről: Pontosan tudjuk hogyan játszanak és mire képesek. Imádom ezeket a meccseket, két nagyszerű csapat lép pályára. Nagyon tiszteljük a Liverpoolt. Holnap a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk, 100 százalékot. A Liverpool az elmúlt években folyamatos fejlődésen ment keresztül. Nagyszerű mérkőzésre számítunk. Azt viszont nem fogom elmondani, hogyan fogunk játszani, különben a mérkőzésre már nem lenne meg a tervünk.

▪ A Dortmund hétfői meccséről: Miért ne néznénk őket? A Dortmund egy nagyszerű csapat. Hétfő este egyébként sincs sok mérkőzés a TV-ben.
NIKO KOVAC:

▪ Ribéryről, akinek megszületett az ötödik gyermeke, illetve Boatengről: A természet néha nem válogat, természetesen számomra is meglepő volt, hogy ilyen gyorsan mennek a dolgok. Franck gyakorlatilag egész éjjel nem aludt. Meglátjuk, hogy játszik-e. Beszélni fogok vele, hogy érzi magát, a választ még nem tudom. Holnap dől el. Jerome esetében a vírusos gyomorprobléma egy veszélyes történet.

▪ A meccsről: A holnapi egy abszolút csúcsminőségű mérkőzés lesz. Kihívás, de ha közösen vágunk neki, megcsinálhatjuk.

▪ Comanról: Óráról órára jobban lesz, de a két sérülése miatt abszolút fájdalommentesnek kell lennie. Optimisták vagyunk, hogy az orvosi részlegünk a rendelkezésünkre bocsájtja, még 24 óránk van, hogy visszakapjuk. Ha így történik, olyannak fogjuk látni őt, mint az elmúlt hetekben.

▪ A tervről: Van ötletünk a mérkőzésre, amelyet támadólag és védekezőleg is meg akarunk valósítani. De a terv az csak egy dolog, ezt át is kell ültetnünk a játékunkba. Hogy ki játszik, az az orvosoktól függ. Nem a védelemből akarunk építkezni, birtokolni is akarjuk a labdát. Labtartartási időszakokra lesz szükségünk, különben egyre nagyobb nyomás fog ránk nehezedni, akkor pedig nehéz dolgunk lesz. Ha a játékosok ma este ágyba bújnak, mindannyian tudni fogják mire lesz szükségünk.

▪ Az atmoszféráról: Biztosan nagyon jó lesz. De a játékosaim már sok komoly meccset játszottak. Meglátjuk, hogy túléljük-e az első rohamokat. Ezután megpróbáljuk bevetni a mi offenzív eszközeinket is.

▪ A mérkőzés jelentőségéről: A BL az különleges. A Bayern az elmúlt években mindig nagyon messzire jutott, 2013-ban a címet is megnyerte.  Az elmúlt években sem volt mindig zökkenőmentesek a Bundesliga mérkőzések, de ha megérkezünk a stadionba, a játékosok tudni fogják mi a tét. A játékosoknak szükségük van erre a körítésre, ez az amiért dolgoznak.

▪ Martínezről: Javi játéka biztosan megfontolandó, mérlegelni kell. Biztosan van pár érv, de ezt megtartom magamnak.

▪ A továbbjutási esélyekről: Tudom, hogyan értékelnek engem, de ismét el akarom mondani: Azt hiszem, hogy a Liverpool volt a legnehezebb sorsolás, amelybe belefuthattunk. Holnap és Münchenben is a napi forma lesz a döntő. Világos, hogy a Liverpool erős, de mi is azok vagyunk. Ez nem körülöttem forog, hanem egyedül és kizárólag a csapaton múlik. Tovább akarunk jutni.

▪ Egy kívánt eredményről (Hoeness álomeredménye az 1-1): Ez a Liverpool. Tisztelnünk kell az ellenfelet. Reálisnak, alázatosnak és szerénynek kell lennünk. Az elnökünk ezzel ezt akarta kifejezni. Minden eredményt, ami az FC Bayern számára pozitív, aláírom.

▪ A teljesítményről: Ha a Liverpool 140 százalékot nyújt, nekünk 150-et kell. 100 százalékkal nem megyünk semmire. Meggyőződésem, hogy holnap mindent kiadunk magunkból.

▪ Firminoról, aki vírusfertőzés miatt ma nem edzett: Ő egy nagyszerű futballista, ismerem a Bundesligából. Nem lenne hátrány, ha nem játszhatna. Azt hiszem Jürgen Kloppnak is van terve erre az esetre. De szép lenne, ha a legjobbjaink mérhetnék össze erejüket.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top