Bundesliga

Niko: Koncentrációt és fegyelmet várok el a védekezésben | FCB – BSC

A Bayern vezetőedzője csütörtökön, a szombat délutáni, Hertha elleni meccs kapcsán adott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Minden játékos jó állapotban van, csak Hummels hiányzott – ő megfázás miatt otthon maradt. Meglátjuk mi lesz vele, sok utazásnál visszaeshet az ember. Leon jól dolgozott a regenerációs részlegen. Jobban érzi magát, de ez nem jelenti azt, hogy szombaton bevethető is lesz. Ha pénteken fájdalommentesen tud edzeni, opciót jelent számunkra. Arjen nem edzett.

A Hertha elleni meccsről: A Bundesligában is javítanunk kell a teljesítményünkön. Két nappal a meccs előtt sok pozitívumot tudunk levonni a Liverpool elleni mérkőzésből. Egy győzelemmel beérnénk a Dortmundot, úgyhogy a BVB-nek vasárnap a Leverkusen ellen kell emelni a teljesítményén.

A védekezésről: Liverpoolban az egész csapat védekezett, mindig jól zártak vissza. A Bundesligában is azt várom, hogy ne könnyítsük meg annyira az ellenfél dolgát a gólszerzést illetően. Ez mindenkire vonatkozik. Ha ezt Mats is így látja, az remek, de további tíz játékosra van szükségünk, hogy ezt véghez vigyük. (…) Koncentrációt és abszolút fegyelmet várok a védekezésben. A felelősségtudatot, hogy labda nélkül is mindig 100 százalékot nyújtsunk, egészen a hármas sípszó végéig – úgy, ahogy Salah vagy Firmino ellen is tettük, ezt kell tennünk a Bundesligában is. Ha ezt megtesszük, nagyon nehéz lesz ellenünk gólt szerezni. Hogy akarjuk-e vagy sem, az más kérdés, ezt kell tennünk.

Müller kevés játéklehetőségéről: Thomas jól edz. Ugyanannyi esélye van, mint mindenki másnak. Meglátjuk, hogyan teljesít a záróedzésen, aztán majd meglátjuk ki játszik a Hertha ellen, s ki nem.

Javi Martinezről: Mindig tudtam, hogy Javi egy nagyszerű futballista és egy remek ember is. Ha egy védekező középpályást beraksz a csapatba, elől kicsit talán jobban hiányoznak a kvalitások. Javi bizonyította, hogy ezen a szinten egy biztosítás, a pályán pedig egy személyiség. A döntésemet megkönnyítette, hogy Goretzka kidőlt. A Hertha ellen nagyobb támadóerőre van szükségünk.

A bajnoki versenyről: Nekünk csak a hétvégi győzelem számít. Ha látványos lesz, elfogadom. A srácok a liverpooli meccsből és a hétfői BVB botlásból is erőt merítettek, ezt várom a hétvégén is.

Az elkövetkezendő hetekről: Le kell vonnunk a múltból a tanulságot. A Hertha ellen kikaptunk, mert saját magunk vétettünk hibákat. Két héten belül jön a Gladbach elleni meccs is. Mindegyik meccs nehéz, Mindenki 100 százalékot nyújt ellenünk, nekünk is mindig ezt kell tennünk. Önbizalmat és eufóriát kell merítenünk – nem arra figyelünk mi volt a múltban, hanem arra hogy mi következik.

A rotációról: Az FC Bayernnél bővelkedünk a topkvalitásokban, az pedig világos, hogy nem játszhat mindenki. Az is, hogy mindenki játszani akar. Küzdenünk kell, mert mindenki más is ezt teszi ellenünk. Számomra sem egyszerű dolog a rotáció. Megpróbálok mindenkinek lehetőséget adni. De a lehetőségeim közé vagyok berendezkedve.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top