Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: Apám büszke lenne rám

Robert Lewandowskiról tudjuk, hogy a kapu előtt kíméletlen, a sajtóban pedig az átlagon felüli őszinteséggel beszél a kényesebb témákról – most egy másik, nyitottabb arcát is megismerhetjük: A Bayern sztácsatára egy lengyel TV-nek adott nyilatkozatában a már elhunyt édesapjáról, Krzysztofról beszélt:

„Biztos vagyok benne, hogy büszke lenne rám. Gyakran gondolok rá. Nagyon fontos volt számomra. Neki köszönhetően vagyok az, aki ma vagyok. Mindig gondoskodott róla, hogy játékosként és emberként is fejlődésen menjek keresztül.”

Krzysztof Lewandowski is sportolt, ifjúsági cselgáncs európa bajnoknak mondhatta magát – 2004-ben, rákban halt meg, tehát már nem láthatta fiát a világ egyik legjobb focistájává válni, Robert ekkor még csak 16 éves volt.

„Mindig arról álmodtam, hogy apám láthassa az egyik meccsemet, de sajnos soha nem volt meg rá az esélye. De remélem, hogy fentről tekint le rám és onnan is jól lát engem. (…) Édesanyám továbbra is minden meccsemet megnézi. Ő nagyon emóciánális, bármit is csinálok.”

Robert életére természetesen óriási hatással bírt kislánya megszületése: „Életem során sok ember hagyott a pácban, tehát az új emberekkel szemben kétkedő voltam. Mindig is meglehetősen introvertált voltam. De a lányom megszületése megváltoztatott. Általa többet nevetek, pozitívabb vagyok és nyíltabban vágok neki az életnek. Klara segített érzelmesebbé válni.”

Lewandowski azt is elárulta, hogy a gyűlöletkeltő visszhangok is megtudják őt érinteni: „Kétségtelenül tudom, hogyan kerüljem el ezt, egy vastag bőrt és páncélt húzok fel magamra. Ettől függetlenül megérintenek, néha jobban, néha kevésbé.”

Forrás: Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top