Bundesliga

„A csapat nagyszerűen működik, ez a csapat akar!” | Reakciók: BMG 1-5 FCBA Borussia Mönchengladbach elleni 5-1-es kiütést követő nyilatkozatok.

Kovac: Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. De több gólt is szerezhettünk volna. Ez volt a szezonbeli eddigi legjobb teljesítményünk. Behoztuk a lemaradásunkat, újra minden nyitott, de a cím nem jön magától, nehéz meccsek állnak még előttünk. Kellőképpen motiváltak vagyunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. A csapat nagyszerűen működik, nagyon jó az atmoszféra. Ez a csapat akar!

Az elszalasztott esélyről és az első hely megszerzéséről: Benne volt a meccsben. De természetesen a meccs előtt mi sem abból indultunk ki hogy 5 gólt lőve nyerünk. De lőhettünk volna többet is, ha a helyzetek számát nézzük, meglehetett volna. A legfontosabb hogy ledolgoztuk a hátrányt. Még 10 forduló hátra van, meglátjuk mi lesz.

A Dortmunddal való különbségről: Nem szeretnék a BVB-ről beszélni. Saját magunkról beszélünk és azt hiszem, hogy a csapatunk jelenleg nagyon jó. A legutóbbi 12 meccsből 11-et megnyertünk, ez az amit elvárok.

Neuer: Meg akartuk csinálni a házifeladatunkat, valamint törleszteni is akartunk a müncheni meccs miatt. Nem szívesen kapunk ki 3:0-ra otthon. Ez jól látható volt az első 20-30 percben. Az első félidőben szerezhettünk volna több gólt is, de természetesen maximálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Az elejétől fogva bátran játszottunk, jól járattuk a labdát és helyzeteket dolgoztunk ki. Még nem vagyunk elsők. Ebben a szezonban még sok minden megtörténhet. Nyugodtnak kell maradnunk, és mindent meg kell tennünk a pályán, hogy bajnokok lehessünk.

Müller: Nem emlékszem hogy nyertünk-e már itt ilyen nagy különbséggel. A Gladbach vendégeként mindig nagyon nehéz. A nézők számára ez egy nagyon érdekes meccs volt, hatalmas helyzeteink voltak. Ez a játéknap szuperul alakult számunkra. Sikerlt levezetnünk egy pár igen jó támadást. Jelenleg mi vagyunk előnyösebb helyzetben. Most minden kezdődik előről. Nem gondoltuk volna a télen hogy ilyen gyorsan ledolgozzuk a hátrányunkat. Egyértelműen a jobbik formánkat mutatjuk az őszivel szemben. Megéreztük a puskapor szagát.

Hecking: Ha Bayern ellen már az 1. percben vesztésre áll az ember, igen nehéz a dolga. Utána próbáltunk nagyobb kontrollt szerezni a játék felett, és többet kellett rizikóznunk. Sikerült is gólt szereznünk és a szünet után szerettük volna ott folytatni ahol abbahagytuk, erre megint hátrányba kerültünk. Ezeket a hibákat nem lehet megmagyarázni, megérdemelten vesztettünk.

Sommer: Az első 20 percet úgy ahogy van átaludtuk. Nincs mit magyarázni azon, ha az ember 20 perc után két góllal vesztésre áll. Egy ilyen helyzetben, egy ilyen erős csapat ellen nem sok keresnivalója van az embernek. Nagyon sok volt a rossz passz, egyszerűen ma túl sok helyzete volt a Bayernnek.

„A csapat nagyszerűen működik, ez a csapat akar!” | Reakciók: BMG 1-5 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top