Interjúk és nyilatkozatok

Süle: Kellemetlen, ha elsőszámúként beszélnek rólamNiklas Süle TZ-nek adott interjújából szemezgettünk.

Mi változott, mióta a Bayernben focizik? Ha a Hoffenheimi időszakomban öt meccsen keresztül nem győztünk, a környezet nagyon nyugodt maradt. Viszont ha itt az FCB-nél egyszer döntetlent játszol, a következő meccsen ismét hatalmas a nyomás. Ezt időközben megszoktam. Az első hónapok nekem sem voltak egyszerűek. Nem csak a nyomás miatt. Az edzésszint, a média és a szurkolók figyelme miatt is. De a nyíltságom miatt gyorsan magamra találtam. Gyorsan illeszkedtem be a csapatba, pár játékost már a válogatottból is ismertem.

Arról, hogy megváltoztathat-e valakit a Bayern: Nem tudom, hogy a Bayern München valakit ténylegesen megváltoztathat-e. Természetesen a klub játékosai az életed részévé válnak, mert sok időt töltesz el velük vagy tartózkodsz itt a Säbeneren. Ráadásul ott van a sok meccs és a vidéki utazások. Világos, hogy az ember egy bizonyos időszakban másképp áll a dolgokhoz. De attól, hogy valaki a Bayernhez igazol, ugyanolyannak kell maradnia, mint amilyen előtte volt. Ha önbizalommal teli voltál, nem mondhatod azt hogy egy kisebb hal lettél. Ugyanez igaz fordítva is.

A drága védőkről: A belsővédő pozíció nagyon fontos. Innen indul a támadójáték és a védők az utolsók, akik talán tehetnek valamit a gól megakadályozására. Ezért véleményem szerint jogos, hogy a védőkért kért átigazolási díjak is emelkednek.

A védők és a támadók összehasonlításáról: Ha egy támadó 90 percen keresztül el van tűnve majd a 91. percben győztes gólt szerez, a szurkolók és a média őt ünnepli. A védőknél ez pont másképp van: Ha 90 percen keresztül topmérkőzést játszol és elvétesz valamit, amiből gól születik, te vagy a szerencsétlen bűnbak.

A drága játékosokról: Mindegy milyen pozícióban mennyi pénzt adnak ki – túl magasak az összegek. De az egész sport így fejlődik és nem lehet megállítani. Ha azt olvasom, hogy egy baseball játékos tíz év alatt 265 millió eurót keres, az őrületes. De az emberek szinte ünneplik az ilyen megaüzleteket. A labdarúgásban is tartani kell az árrobbanást, és remélni, hogy ez nem bosszulja meg magát valamikor. De véleményem szerint a futballvilágban mozgó pénzösszegek túl magasak.A Liverpool elleni visszavágóról: Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink által még nagyobb kontrollt tudunk vinni az előrejátékba. De aznap a védekezést illetően ugyanúgy kell fellépnünk, mint az odavágón, különben az ilyen csapatok ellen gyorsan bekaphatsz egy-két dolgot. Liverpoolban is láthattuk: Két-három lehetőségnél nem volt szerencséjük. De volt pár nagyobb helyzetük, amelyet szuperül játszottak ki – és erre idegenben is képesek. Ezért nem szabad a védelmi munkában egy millimétert sem változtatnunk az odavágóhoz képest.

A saját szerepéről, ha a két világbajnok esetlegesen távozik: Nem vagyok hangadó. Egyszerűen csak azt akarom, hogy a csapattársaim lássák: Süle személyében olyan játékosunk van, aki képes menteni, ha gáz van. Aki megnyeri az egy az egy elleni párharcokat, ha 50 százalék esélye van rá. Így tudsz a csapattársaiddal egy hajóban evezni, hogy bízzanak benned. Ez az én dolgom, mert a védekezés a legnagyobb erősségem. Függetlenül attól, hogy ki jön vagy ki távozik: Megpróbálok hónapról hónapra nagyobb felelősséget vállalni, egyre idősebb és tapasztaltabb leszek. Azt hiszem, hogy a pályán már egész jól megy. A pályán kívül pedig sok tapasztalt, nagyszerű srácunk van még.

Arról, hogy Kovac korábban az elsőszámú belsővédővé nyilvánította: Niko Kovac a Hoffenheim elleni meccs mondta ezt, ezután volt két-három meccs, amelyen hibáztam párszor. Gyorsan megeshet, hogy kivesz a csapatból. A Schalke ellen például nem is játszottam. Itt a Bayernnél gyorsan alakulhatnak a dolgok, mert ebben a pozícióban is van három válogatott játékosunk, ebből ketten világbajnokok lettek 2014-ben. Ezért az én szemszögemből soha nem lenne helyes azt mondani: Nézzetek ide, én vagyok a Number 1. Minden nap teljesítened kell, ez a legfontosabb. Itt csak a teljesítmény számít. Számomra kellemetlen, ha valaki elsőszámúként beszél rólam.

Jól döntött, hogy nem a Chelseahez igazolt?: Természetesen! De abban az időszakban mindent meg kellett hallgatnom. Tudtam, hogy jön a következő lépés, és ennek ülnie kell. Ezért volt nehéz döntés, hogy külföldre menjek vagy inkább a saját országomban tegyem meg ezt a lépést? Ha a Bayern kopogtat, természetesen arra gondolsz: Ha ezt lemondod, talán soha többé nem adódik ilyen lehetőség. Ugyanis a Bayern bárkit megszerezhet, akit akar. Tavaly sokat játszottam, idén is. Ha mostantól csak padoznék is bebizonyítottam már magamnak, hogy helyes volt ez a lépés.

Süle: Kellemetlen, ha elsőszámúként beszélnek rólam
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top